De mooiste vaargebieden

Hollandse Plassen

Groene Hart vanaf het water

Wist je dat het Groene Hart meer water heeft dan Friesland? Je kunt in het Groene Hart dan ook naar hartenlust genieten op en langs het water. Veilig en met afstand. Bijvoorbeeld op de Braassem, de Kaag, Reeuwijkse – of de Nieuwkoopse Plassen. Of op een van de mooie riviertjes en kleinere plassen. Ieder vaargebied heeft zijn eigen charme en mogelijkheden. 

Lees verder

Wat kan in het Groene Hart - Varen kan!

Zeilen, sloepvaren, kanoën, roeien of suppen, wat kies jij? Waar je ook van houdt, je kunt op vele locaties een boot huren voor een dagje of een middag vaarplezier. Of een kano of supboard natuurlijk, dat is ook een aanrader als je wat actiefs wilt doen in de natuur. Alleen, samen, met het gezin of zelfs met een groep eropuit is ook op het water mogelijk. Check wel altijd van tevoren wat de mogelijkheden bij de verhuurder zijn. 

Voor groepen zijn er een aantal rondvaarten te reserveren waarbij de anderhalve meter afstand gehouden kan worden. Op onze website informeren we je graag verder over de mogelijkheden. Daar vind je overigens ook hele mooie vaarroutes. Sommige routes hebben leuke thema’s zoals varen langs de Oude Hollandse Waterlinie, langs de kwekerijen in Boskoop, de Tulpenroute in Roelofarendsveen en de otterroute in Nieuwkoop. Maar of je die otter ook echt tegen komt? 

TIP: (Vaar)rondje Groene Hart

Inspiratie voor een prachtig (vaar)rondje!

Wil je het Groene Hart verkennen vanaf het water? Meerdere zijn jou al voorgegaan en geven inspiratie over de mooiste vaarroutes! 

Lees via de link meer over de prachtige vaarroute van Woerden via Linschoten en Montfoort naar Oudewater.

Lees verder
Vaarrondje in het Groene Hart

Genieten op het water

Hollandse Plassen

Neem een kijkje en laat je inspireren door het veelzijdige aanbod aan activiteiten en de rijke cultuurhistorie van de Hollandse Plassen. Alles voor een heerlijk weekje waterrecreatie!

Nieuwkoopse Plassen

De omgeving van Nieuwkoop en Reeuwijk zijn Natura 2000 gebieden en dat heeft gevolgen voor de (water)recreatie. De plassen geven sportvissers, vogelsportters en artistiek bewonderaars alle ruimte! 

Vinkeveense Plassen

Langs de Vinkeveense Plassen zijn er voor fietsers en wandelaars mooie routes door het Veenweidegebied uitgestippeld. De plas heeft verschillende mogelijkheden om te duiken. 

Westeinder Plassen

De Westeinderplassen behoren tot een uitgestrekt veen- en plassengebied. Een grote plas verbonden met kleinere plassen waar je kunt zwemmen, zeilen, windsurfen, roeien en varen.

Reeuwijkse Plassen

Middenin de hectische Randstad heerst hier de rust van het platteland. Een mooi gebied waar je heerlijk kan varen en watersporten kan beoefenen!

Loosdrechtse Plassen

In de Loosdrechtse Plassen is de cultuurhistorie uit de Gouden Eeuw nog te vinden. Het gebied is het hele jaar door aantrekkelijk voor (water)recreatie. Voor fietsers zijn er mooie routes langs de Vecht, voor de wandelaars is er bos en heide.

Braassemermeer / Kagerplassen

Het Braassemermeer heeft een oppervlakte van 425 hectare en ligt in mooie polders waar je goed kan fietsen en wandelen. De Kagerplassen vormen een divers watergebied met korte doorvaartjes, wijde plassen en kanalen. 

Vlietland

Vlietland is een recreatiegebied in Leidschendam Voorburg. Het ligt dichtbij Leiden, Den-Haag, Schiphol en Delft en is goed bereikbaar. Door de koppeling met de kust en de aanwezige Romeinse geschiedenis onderscheid dit gebied zich van de andere Hollandse Plassen en is dit gebied zeker een aanrader!

Sloepennetwerk

Het sloepennetwerk maakt u wegwijs op het vele water dat de Hollandse plassen en vaarten rijk zijn. Sloepennetwerk is het alternatief voor de alom bekende wateralmanak waarmee u gemakkelijk en snel een boeiende vaarroute met uw sloep kunt plannen. Ons vaarnetwerk beslaat verschillende regio’s in Nederland en is sterk groeiend.

Je kan nu ook verschillende vaarroutes maken en ontdekken vanaf uw mobiel want er is nu ook de sloepennetwerk app!

Lees verder
Sloepennetwerk

Onze tips