De mooiste vaargebieden

TIP: (Vaar)rondje Groene Hart

Inspiratie voor een prachtig (vaar)rondje!

Wil je het Groene Hart verkennen vanaf het water? Meerdere zijn jou al voorgegaan en geven inspiratie over de mooiste vaarroutes! 

Lees via de link meer over de prachtige vaarroute van Woerden via Linschoten en Montfoort naar Oudewater.

Vaarrondje in het Groene Hart

Genieten op het water

Vinkeveense Plassen

In de Vinkeveense Plassen zijn voor de fietsers mooie routes door het Veenweidegebied en enkele wandelroutes langs de plas uitgestippeld. In de plas zijn er verschillende mogelijkheden om te duiken. Daarnaast is het ook een ligplas.

Nieuwkoopse Plassen / Reeuwijkse Plassen

Dichtbij Gouda, Den Haag en Rotterdam liggen de plassen van Nieuwkoop en Reeuwijk. De omgeving van Nieuwkoop en Reeuwijk zijn Natura 2000 gebieden en dat heeft gevolgen voor de (water)recreatie. Er mag in Nieuwkoop niet harder dan 6 km/u gevaren worden, waardoor de plas interessanter is voor sportvissers, vogelspotters en artistiek bewonderaars.

Westeinder Plassen

De Westeinderplassen bij Aalsmeer behoren tot een uitgestrekt veen- en plassengebied. De Westeinderplassen, die een oppervlakte van ruim 20 km² hebben, bestaan uit een grote plas en verschillende kleinere plassen. De plassen zijn met elkaar verbonden door een netwerk van kleine slootjes. Je kunt er zwemmen, zeilen, windsurfen, roeien en varen.

Loosdrechtse Plassen

In de Loosdrechtse Plassen is de cultuurhistorie uit de Gouden Eeuw nog te vinden. Het gebied is het hele jaar door aantrekkelijk voor (water)recreatie. Voor fietsers zijn er mooie routes langs de Vecht, voor de wandelaars is er bos en heide.

Vlietland

Vlietland is een recreatiegebied in Leidschendam Voorburg. Het ligt dichtbij Leiden, Den-Haag, Schiphol en Delft en is goed bereikbaar. Door de koppeling met de kust en de aanwezige Romeinse geschiedenis onderscheid dit gebied zich van de andere Hollandse Plassen en is dit gebied zeker een aanrader!

Braassemermeer / Kagerplassen

Het Braassemermeer heeft een oppervlakte van 425 hectare en ligt in mooie polders waar je goed kan fietsen en wandelen. De Kagerplassen vormen een divers watergebied met korte doorvaartjes, wijde plassen en kanalen. 

Sloepennetwerk

Het sloepennetwerk maakt u wegwijs op het vele water dat de Hollandse plassen en vaarten rijk zijn. Sloepennetwerk is het alternatief voor de alom bekende wateralmanak waarmee u gemakkelijk en snel een boeiende vaarroute met uw sloep kunt plannen. Ons vaarnetwerk beslaat verschillende regio’s in Nederland en is sterk groeiend.

Je kan nu ook verschillende vaarroutes maken en ontdekken vanaf uw mobiel want er is nu ook de sloepennetwerk app!

Sloepennetwerk

Onze tips

Deals - Varen en deals