Beleef de rijke historie - Musea & galeries en monumenten & erfgoed

Het Groene Hart kent een levendige historie. Beleef de historie en maak kennis met de vele verhalen. Breng een bezoek aan de musea en galeries of ga op ontdekkingstocht en bekijk de bijzondere monumenten en erfgoed.

Cheese Valley - Het gele goud

Cheese Vally

Het gele goud, zo wordt het in het Groene Hart genoemd: de Goudse kaas. De wereldberoemde, karakteristieke kaas in de vorm van een wiel, die tot wel 16 kilo kan wegen. Goudse kaas is niet alleen vol van smaak, maar ook rijk aan historie. Eeuwenlang werden de kazen verhandeld in de stad waaraan ze hun naam danken: Gouda. Maar gemáákt, dat werden ze in de polders eromheen: Cheese Valley.
 

Cheese Valley
Cheesevalley krimpenerwaard

Oud Hollandse Waterlinie - Prachtige verdedigingswerken

Oud Hollandse Waterlinie

Met het onderwater zetten van land hielden soldaten en boeren heel wat grote legers tegen. De Oude Hollandse Waterlinie was een belangrijk voorbeeld voor andere verdedigingswerken in Nederland.

Oud Hollandse Waterlinie

Erfgoed Magazine

Maak kennis met de diverse verhalen over erfgoed in het Groene Hart. Leer de molenviergang in Aarlanderveen kennen, de enige nog werkende molengang ter wereld, en met de restauratie van de Romeinse Zwammerdamschepen in Museumpark Archeon. Vier 25 jaar UNESCO Werelderfgoedstatus van Kinderdijk mee en volg het veenriviertje de Vlist op reis door de Krimpenerwaard. Bewonder de mooiste bezienswaardigheden van de vestingstad Woerden en het Boomkwekerijmuseum in Boskoop bekjik hoe het ambacht van kweken in het Groene Hart door de eeuwen heen ontwikkeld heeft.

Lees hier het magazine