Woerden

Hoofdstad van het Groene Hart

Beleef Woerden

Woerden is de hoofdstad van het Groene Hart. Waar koeien grazen en kazen worden gemaakt. De gemeente heeft met haar dorpskernen een uniek en open landschap dat samengaat met een eigentijds en historisch stadshart.

Beleef Woerden

Hotspots

Kaaspakhuis woerden

Kaaspakhuis

Het gloednieuwe Kaaspakhuis is onlangs geopend in Woerden! Een hypermodern Kaaspakhuis met experience centre, 70 ton kaasopleg en een VR belevenis. Je kunt hier ook terecht voor workshops kaasmaken, kaasproeverijen en melkproeverijen!

Kasteel Woerden

Het meest imposante monument en al meer dan 600 jaar een centraal gelegen onderkomen. Een vorstelijke omgeving met mooie ruime zalen, een imposant restaurant, een prachtige binnenplaats en een riant terras.

Stadshotel

Het Arsenaal is een uniek Boutique Hotel waar onder de robuuste eikenbalken Hollandse gezelligheid zich op natuurlijke wijze mengt met hedendaags comfort. 

Molen de Windhond

De Windhond is een bijzondere nog in werking zijnde korenmolen uit 1755. Een historisch en waardevol kenmerk voor de stad Woerden. Tijdens een bezoek word je alles verteld over de geschiedenis.

Reypenaer Kaaspakhuis

Aan de Oude Rijn staat het meer dan 100 jaar oude kaaspakhuis van Reypenaer. Je kunt een kaasproeverij volgen in het historisch kaaspakhuis in Woerden, samen met een rondleiding.

Binnenkort in Woerden

Verken en ontdek meer in Woerden

Overnachten Woerden

Woerden in kaart