Bezoek diverse musea en galeries

Onze tips

Zilvermuseum Schoonhoven

Een bezoek aan het Nederlands Zilvermuseum in Schoonhoven is een leuk, interactief en leerzaam uitje voor jong en oud. Bezoekers zien, voelen, ruiken en horen zilver en ontdekken nog veel meer over dit veelzijdige edelmateriaal in de Wereld van Zilver. 

Het Kaas Museum

Dompel je onder in de geschiedenis van kaas, kaas maken, de kaasmarkt, het boerenleven en de kaashandel in Bodegraven.

Museum de Heksenwaag

Ben je een heks? Laat je wegen op de beroemde heksenweegschaal in Museum de Heksenwaag!

Poldermuseum Gemaal De Hooge Boezem

Gemaal De Hooge Boezem is in de 19e eeuw gebouwd om te kunnen blijven wonen en werken onder zeeniveau. Maquettes, films, kaarten en originele machines geven antwoord op al die vragen.

Kaas- en ambachtenmuseum

Al sinds 1920 werd hier de beroemde Goudse kaas gewogen in de authentieke Goudse Waag. Hedendaags is hier het kaas- en ambachtsmuseum gevestigd. 

Kasteel Museum Sypesteyn

Een imposant kasteel is hier te bewonderen met een prachtig park en diverse kunstcollecties. 

Stadsmuseum Woerden

In dit prachtige voormalig stadhuis beleef je de geschiedenis van Woerden. Een kleinschalig en sfeervol museum met vaste en wisselende collecties. 

Touwmuseum de Baanschuur

Hier wordt het verleden van henneptelende arbeiders met voorwerpen, video en ander materiaal tot leven gebracht. Je kunt jouw eigen springtouw maken!

Streekmuseum Krimpenerwaard

Aan de Ijsseldijk vindt je deze bijzondere verrassing in monumentale 17e eeuwse Hallehuisboerderij. 

Museum IJsselstein

Een open huis vol verhalen over ridders en kastelen, over hedendaagse vormgeving en oude ambachten, over actuele kunsten en eeuwenoude schilderijen. 

Hofje van Mevrouw Van Aerden

Majestueus aan de Linge ligt het Hofje van Mevrouw van Aerden. De combinatie van Hollandse degelijkheid, Franse elegantie en een tikje Rococo maken het Hofje van Aerden uniek. Naast de prachtig binnen- en buitentuin beschikt het Hofje over een zeer unieke collectie schilderijen van 17e-eeuwse Hollandse meesters.

Lees verder
Bezoek nu