Nieuwkoop

Uniek in water en natuur

Nieuwkoop is een goed bewaard geheim. Een puur stukje Holland waar het verleden nog overal zichtbaar is. Een plek waar je even helemaal tot rust kunt komen. Een verborgen parel met schitterende natuur en een uniek plassengebied. De lieflijke lintdorpjes bieden kleinschalige accommodaties en vele gezellige winkeltjes, restaurants, bars en cafés.  Van oudsher inspireert dit gebied talrijke kunstenaars door haar ongekende schoonheid. Ontdek hoe goed het leven hier is. Kom varen, fietsen, wandelen en genieten. Ontdek wat Nieuwkoop met je doet!

Ontdek Nieuwkoop

Hotspots

Smederijmuseum

Smederijmuseum

In dit museum is de rijke historie van Nieuwkoop en de smederijen vastgelegd en krijgt u een indruk van het wonen en werken van de smeden en hun gezinnen. Het typisch kleine woonhuisje met daarachter de werkplaats met de smidsvuren brengt ons weer even terug naar een stukje historie: de bloeitijd van de smederijen. 

Poldermuseum

Oudheidkundig- en Poldermuseum

Het biedt een prachtig overzicht van de rijke historie van Nieuwkoop. Hierin neemt de vervening een centrale plaats in. Een bezoek aan het museum is een prettige manier om met het verleden van Nieuwkoop en omgeving kennis te maken

De Vooruitgang

De vooruitgang recreatieboerderij

De Vooruitgang is een recreatieboerderij met 70 melkoeien en dag recreatie met mooie ontvangstruimte tot 100 personen. Je vind er de leukste activiteiten zoals oudhollandse spellen, strohok, skelters, volleybalveld, tafeltennis en biljart.

Zoetwater elektroboot

Elektroboten van ZoetWater

De Nieuwkoopse Plassen varend verkennen? Je kunt bij ZoetWater een elektroboot huren.

De Sfeerstal

Bloemenpluktuin de Sfeerstal

Theehuis en B&B hotel De Sfeerstal heeft een prachtige bloemen (pluk)tuin. Weg van alle rumoer van de drukke steden, midden in het groene hart, vind je een oase van kleurrijke bloemen. 

Binnenkort in Nieuwkoop

Verken en ontdek meer in Nieuwkoop

Overnachten in Nieuwkoop

Tip!

Vaartocht over de Nieuwkoopse Plassen

Wil je het Groene Hart verkennen vanaf het water? Meerdere zijn jou al voorgegaan en geven inspiratie over de mooiste vaarroutes!
Lees de beschrijving van een mooie vaarroute over de Nieuwkoopse Plassen, doe inspiratie op en ga op vaaravontuur...

Varen over de Nieuwkoopse Plassen

Nieuwkoop op de kaart