Gouda

Gouda is het historische hart van het Groene Hart! Een stad die vitaliteit uitstraalt in combinatie met een eeuwenoude geschiedenis. Wereldberoemd vanwege haar kaas, siroopwafels, kaarsen, pijpen en Gouds plateel.

Lees verder
Welkom in Gouda

Hotspots

Sint-Janskerk

De Sint-Janskerk is vernoemd naar Johannes de Doper en is met haar 123 meter de langste kerk van Nederland. De Sint-Janskerk is beroemd om haar Goudse Glazen, een grote collectie gebrandschilderde ramen, onder andere uit de 16e eeuw.

Museum Gouda

Van altaarstukken tot een stadsmaquette uit de 16e eeuw, van schuttersstukken uit de 17e eeuw tot schilderijen uit de 19e eeuw en vanzelfsprekend keramiek uit de vorige eeuw. 

Goudse Waag

De Goudse Waag, één van de drie belangrijkste historische gebouwen in Gouda. Hier kom je alles te weten over de historie van de Goudse Waag en de producten die hier gewogen en verhandeld worden.

Gouda Kaasmarkt

Gouda staat natuurlijk bekend als kaasstad. Goudse kaas is over de hele wereld bekend. Mensen komen hiervoor van heinde en ver naar Gouda. De kaasmarkt, de Kaaswaag en natuurlijk de kaas zelf!

Boeren Kaasroute

Een mooie fietsroute van Gouda naar Berkenwoude langs diverse kaasboerderijen, het Poldermuseum Gemaal de Hooge Boezem en andere mooie plekjes in de gemeente Krimpenerwaard.

Binnenkort in Gouda

Ontdek en verken meer in Gouda

Overnachten in Gouda

Gouda in kaart