Beleef de lente - in het Groene Hart

6x de mooiste fiets- en wandelroutes.
Beleef de lente in het Groene Hart! In deze nieuwsbrief vind je een heel overzicht met de mooiste fiets- en wandelroutes! 

Forten fietsroute
De forten fietsroute brengt je vanuit Muiden langs 7 verschillende forten. Maar liefst 5 hiervan zijn te bezoeken en ze maken allemaal deel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam. Onderweg is er genoeg gelegenheid om op een terrasje neer te ploffen en wat te drinken. 

Vestingstedenroute
Fiets langs de verschillende vestingsteden in het Groene Hart en bekijk de mooie panden onderweg! Je start de fietsroute bij het Stadsmuseum Woerden en gaat langs het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven, Poldermuseum Gemaal de Hooge Boezem in Haastrecht en Café de Vlist.

Rampjaar fietsroute
Deze mooie fietsroute neemt je mee langs een deel van de Oud Hollandse Waterlinie die ontstond in de Gouden Eeuw. Ervaar veel geschiedenis tijdens een 33 kilometer lange fietstocht. Je start bij de TOP in Nieuwkoop en komt langs Zevenhoven, de Blauwe Meije in Zegveld, De Hoef en gaat dan weer terug naar Nieuwkoop. Een mooie ronde door de rustige natuur van het Groene Hart. 

Zuidplaspolderroute
De Krimpenerwaard is een mooi gebied om een fietsroute te maken. Een oer-Hollands gebied met ongekende charme en eigenheid. Geniet van langgerekte weilanden met grazende koeien, bloemrijke slootkanten en monumentale boerderijen. De fietsroute is 41,7 kilometer lang en je zal er ongeveer 2 uur en 40 minuten over doen. Spring op de fiets en kies deze prachtige route!

Polderroute
Deze mooie wandelroute gaat dwars door het Groene Hart langs de vele polders. De eerste paar kilometers gaan over het jaagpad langs de Oude Rijn. Loop door het pittoreske en rustige dorp Kockengen en langs de weilanden, waarvan er veel een vogelreservaat zijn. De route start in Woerden en onderweg kom je langs het mooie pand van het Stadsmuseum. 

Laarzenroute
Trek je laarzen aan en maak een mooie wandelroute over het laarzenpad! Het pad loopt dwars door het poldergebied op Kaageiland en hier komen je laarzen goed van pas! Prachtige bloeiende zwanenbloemen sieren de slootkanten en tientallen bruine kikkers springen in het water bij het passeren. Mooie lenteroute om te maken met laarzen aan!