Oudewater

De oudste stad in het Groene Hart is gelegen in een prachtig groene landschappelijke omgeving. Internationaal bekend om de sfeervolle en monumentale binnenstad met o.a. de Heksenwaag en het Touwmuseum.

Lees verder
Bezoek Oudewater

Hotspots

Grachtenvaert Oudewater

Is er een mooiere manier denkbaar dan een stad te ontdekken vanaf het water? Maak kennis met de rijke historie en de monumentale panden van Oudewater, al varende door de grachten van het historische stadje en over de Hollandse IJssel. Per fluisterboot en met een speciale watergids aan boord is het vanaf het water genieten van historie en cultureel erfgoed en verwonderen over al het moois dat Oudewater te bieden heeft.

De heksenwaag

Al zo'n honderd jaar komen bezoekers uit heel de wereld naar de Waag in Oudewater.  Al in de 16e eeuw werd deze weegschaal gebruikt om mensen te controleren op toverij. 

Touwmuseum

In het touwmuseum 'De Baanschuur' tref je oude gereedschappen, een lijnbaan en met verschillende dvd's en foto's krijgt je een perfect beeld van het verleden van boer en baander.

Stadswandeling

Een stadswandeling in Oudewater biedt een rijke collectie aan prachtige historische monumenten. Je kunt natuurlijk zelf een rondwandeling in Oudewater maken of een stadswandeling boeken.

Hotel Abrona

Hotel Abrona is een drie sterren hotel, waar iedere gast persoonlijke aandacht krijgt en volop kan genieten van een gemoedelijke sfeer, met rust en gezelligheid. 

Ontdek en verken meer in Oudewater

Oudewater in kaart