O, kom maar eens kijken; Sinterklaas bezoekt Groene Hart - Intocht Sinterklaas & Sinterklaasfeesten

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan. Het duurt nog heel even maar dan meert de pakjesboot met Sinterklaas en zijn Pieten weer aan in alle dorpen en steden van het Groene Hart.

De Sint heeft een druk programma want ook na de intocht zijn er verschillende leuke Sinterklaasfeesten. Kies een leuk feest uit en geniet van de pepernoten, vrolijke liedjes, cadeautjes en blije kinderen.

Intocht Sinterklaas
Na een lange reis uit Spanje zet Sinterklaas op zaterdag 16 november voet aan wal in Schoonhoven. Om 11.00 uur wordt de pakjesboot verwacht aan de Leksteiger nabij de Veerpoort. Daarna volgt een rijtoer door de stad. Vang jij de pepernoten?

Daarna gaat Sinterklaas snel door naar Woerden. Het programma met muziek en dans start daar al vanaf 13:00 uur op het Kerkplein. Bij de haven kun je op Sinterklaas wachten die rond 14:00 uur aankomt. Op zijn trouwe Amerigo gaat de Sint naar het Kerkplein om te genieten van het dansfeest. Kom je mee dansen met de pieten?

Sinterklaasfeest op de boerderij|
Speciaal voor Avonturenboerderij Molenwaard heeft Sinterklaas zijn Boerderijpieten uit Spanje meegenomen. Melk de koeien met de Koeienpiet of verzorg de pony’s met de Ponypiet. Fien en Teun hebben tijdens Sinterklaas een speciale show, waarin ze natuurlijk hun schoentje mogen zetten. Sinterklaas komt op 16 & 17 november, 23 & 24 november en 30 november & 1 december even kijken even kijken of de boerderijpieten hun werk goed doen.

Ook heeft Sinterklaas tijd vrij gemaakt om een feestje te vieren bij Boerderij ’t Geertje in Zoeterwoude. Het hele weekend, zaterdag 23 november en zondag 24 november, zijn er Pieten op de boerderij aanwezig en zaterdag om 13.15 uur komt Sinterklaas met zijn boot naar 't Geertje. Versier een lekkere speculaaspop, glij als een echte piet door de schoorsteen, en help cadeautjes zoeken. Ben jij erbij?

Wachten op cadeaus
Tijdens deze theatervoorstelling in het Arto Theater in Schoonhoven, krijg je te zien hoe Sinterklaas ervoor zorgt dat alle cadeautjes op tijd zijn ingepakt. Maar dan is er een vreemd geluid te horen in het cadeaumagazijn, het lijkt wel of de oude machine stokt. Als dat maar goed komt. Kleine waarschuwing als je met je ouders of grootouders naar deze voorstelling gaat, die lachen net zo hard mee!

Stad van Sinterklaas
Zoals elk jaar logeert Sinterklaas bij het Archeon in Alphen aan den Rijn. In de Stad van Sinterklaas is het huis van de pottenkoopman ingericht als woonkamer en werkkamer voor de Sint. En de Pieten logeren in een grote pietenslaapkamer. De Inpakpiet, Paardenpiet, Ezelpiet en Timmerpiet, ze zijn er allemaal. Laten we de Pepernotenpiet niet vergeten, hij bakt heel veel pepernoten in de bakkerij van Archeon. Behaal jij je Pietendiploma?!