De familie Verweij, Wim, Lies en zoon Floor, heeft een melkveehoudersbedrijf in IJsselstein met 60 melkkoeien. De koeien lopen zoveel mogelijk buiten. De grond is een kleilaag op zand en daardoor makkelijk bewerkbaar.

Wim maakt vier keer per week boerenkaas. Zijn specialiteit is de oplegkaas: een kaas die geschikt is om oud te worden, die gemaakt is op betrouwbaarheid. Oftewel: altijd goed. Elke boerenkaasmaker weet dat dit een moeilijke opgave is; maar dat is het voordeel van ruim 35 jaar ervaring in het kaasmaken.

Romero

Een bijzondere kaas die gerijpt is met rozemarijn aan de korst. De kruiden zitten dus niet door de kaas heen. Doordat de kaas 12 maanden gerijpt is proef je subtiel de smaak van rozemarijn in de kaas.

Oplegkaas

Kaasboerderij Verweij …

De familie Verweij, Wim, Lies en zoon Floor, heeft een melkveehoudersbedrijf in IJsselstein met 60 melkkoeien. De koeien lopen zoveel mogelijk buiten. De grond is een kleilaag op zand en daardoor makkelijk bewerkbaar.

Wim maakt vier keer per week boerenkaas. Zijn specialiteit is de oplegkaas: een kaas die geschikt is om oud te worden, die gemaakt is op betrouwbaarheid. Oftewel: altijd goed. Elke boerenkaasmaker weet dat dit een moeilijke opgave is; maar dat is het voordeel van ruim 35 jaar ervaring in het kaasmaken.

Romero

Een bijzondere kaas die gerijpt is met rozemarijn aan de korst. De kruiden zitten dus niet door de kaas heen. Doordat de kaas 12 maanden gerijpt is proef je subtiel de smaak van rozemarijn in de kaas.

Oplegkaas

Kaasboerderij Verweij is gespecialiseerd in het maken van oude kazen van uitzonderlijke kwaliteit, oftewel, oplegkaas. Een hele opgave, maar met 35 jaar ervaring is dat geen enkel probleem voor Wim Verweij.

Erkende Groene Hart Streekproducten De kazen van kaasboerderij Verweij zijn erkend als Groene Hart Streekproduct en worden via de Groene Hart coƶperatie verkocht.

Locatie