Rondje Hekendorp - Haastrecht.

2 uur (9.0 km)

Wandelroute van 9 km dwars door de polder rondom Haastrecht. De wandeling gaat over graskades in een gebied waar water een historische rol speelt. De route begint bij de Goejanverwelle Sluis en vervolgt zijn weg richting de Oostkade.

Dit ga je zien

Startpunt: Goejanverwellesluis
3467 PM Hekendorp
Eindpunt: Goejanverwellesluis
3467 PM Hekendorp

Beschrijving

Startpunt: Goejanverwellesluis
3467 PM Hekendorp

LET OP:
De aangegeven route op de kaart van de website wijkt af van de bestaande, huidige route. De route leidt je namelijk dwars door de polder, waar geen wegen kunnen worden gemarkeerd. Er zijn drie punten waar je anders moet lopen dan op de kaart. 

  1. Na de eerste boerderij aan de linkerkant op de Oukoopsedijk kun je het land in om vervolgens even verderop naar rechts af te slaan richting de Twaalfmorgen. Eenmaal op de Twaalfmorgen beland, sla je rechtsaf richting de Oukoopsedijk. Daar ga je naar links om vervolgens op de Oukoopsedijk te blijven.
  2. Nadat je vanaf de Twaalfmorgen weer de Oukoopsedijk bent opgegeaan, loop je ongeveer 800 meter om vervolgens rechtsaf te slaan naar een klein pad richting de Oukoopsemolen. Eenmaal daar sla je rechtsaf de Prinsendijk op en die loop je uit tot aan de Negen Viertel.
  3. Op de Tiendweg passeer je een brug na ongeveer 400 meter. Na deze brug sla je linksaf de kade op richting Goejanverwelle. Op de Goejanverwelle sla je linksaf tot je bij de Goejanverwelle Sluis bent. Dit is het einde van de route.

Er is een extra foto van de kaart toegevoegd met daarin in het roze gemarkeerd waar deze gebreken zich voordoen. De kaart op de foto is zoals de online kaart eigenlijk zou moeten zijn. 

Eindpunt: Goejanverwellesluis
3467 PM Hekendorp