Veenweideroute

1 uur 40 minuten (30.0 km)

De route begint vanaf TOP Boskoop, hier is de mogenlijkheid om uw auto te parkeren. Naast de TOP is de Sortimentstuin ‘ Harry van de Laar’…

De route begint vanaf TOP Boskoop, hier is de mogenlijkheid om uw auto te parkeren. Naast de TOP is de Sortimentstuin ‘ Harry van de Laar’ deze is vrij toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang en bevat ruim 2 hectare met meer dan 2500 verschillende boomkwekerijgewassen. De route gaat door het ‘Boskoop gebied’ en is bekend als grootste aaneengesloten boomkwekerijgebied ter wereld. Het gebied kent een prachtige afwisseling tussen waterrijk boomkwekerijgebied, laag gelegen droogmakerijen en veenweidepolders. Naast het vele groen bezit Boskoop ook 12 rijksmonumenten en zijn er talrijke ophaal-, draai- en boogbruggen. Deze karakteristieke bruggen zijn eertijds aangelegd om de vaarsloten in het slagenlandschap voor transport over water bereikbaar te houden. Het slagenlandschap is een landschap waarbij verkaveling heeft plaatsgevonden in smalle banen (slagen) met sloten daartussen. Ook gaat de route langs de Reeuwijkse Plassen. De Reeuwijkse plassen zijn ontstaan door turfwinning. Het veen werd tot ver onder het grondwaterpeil weggebaggerd om te worden gedroogd tot turf die werd opgestookt. Tegenwoordig worden de veenplassen gebruikt voor recreatie. Het gebied wordt beheerd door het Natuur- en Recreatieschap Reeuwijkse plassen en omgeving.

Dit ga je zien

Startpunt: Rijneveld 153
2771 XV Boskoop
1

Proef de Tuin theeschenkerij & streekwinkel

Rijneveld 153
2771 XV Boskoop
Proef de Tuin theeschenkerij & streekwinkel
2

VVV Boskoop

Overslag 12 B
2771 CE Boskoop
VVV Boskoop
3

Landal Reeuwijkse Plassen

Reeuwijksehoutwal 4
2811 NW Reeuwijk
Landal Reeuwijkse Plassen
4

Streekmuseum Reeuwijk

Oudeweg 3
2811 NM Reeuwijk
Streekmuseum Reeuwijk
Eindpunt: Rijneveld 153
2771 XV Boskoop

Beschrijving

Startpunt: Rijneveld 153
2771 XV Boskoop
 • Start en finish is bij TOP Boskoop.
 • U fietst de spoelwijkerlaan uit, dan gaat u LA de Voshol.
 • De Voshol fietst u uit tot de Dammekade daar gaat u RA en loopt de Dammekade uit.
 • Dan gaat u RA de Warmoeskade op.
 • De Warmoeskade fietst u uit en gaat dan LA de Zijdeweg op. Deze fietst u uit en gaat dan LA de Schinkeldijk op.
 • U blijft rechtdoor rijden, u komt dan vanzelf op de Oud Reeuwijkseweg. Ga Rechtdoor u komt bij een rotonde ook daar gaat u rechtdoor de Oudeweg volgen.
 • U gaat dan LA het water over richting de Reeuwijksehoutwal, op de Reeuwijksehoutwal gaat u RA en rijdt deze uit tot het einde.
 • Dan gaat u LA langs het water. Dan LA vervolgt u de weg verder langs het water.
 • Volg de Lecksdijk en ga dan RA de Hortemansdijk op. aan het einde LA de Zoetendijk op en dan RA s' Graven Broeksedijk. Deze rijdt u helemaal uit. U komt vanzelf op de nieuwdorperweg.
 • U komt op de Dorpweg u gaat dan LA de Reewal op. Op de Reewal gaat u de 1ste weg RA de Zwarte weg op dan de 1ste weg weer RA de Middelburgseweg op.
 • U blijft doorijden tot u links de Nieuweweg krijgt daar gaat u heen u vervolgt u weg met de bocht mee.
 • Aan het einde van de weg LA de Zuidwijk op daar aan het einde RA de Reijerskoop op dan LA de Tuinstraat op dan weer RA de Biezen op.
 • Dan LA de Goudse Rijweg op dan RA Rijnveld.
Eindpunt: Rijneveld 153
2771 XV Boskoop