Must see in het Groene Hart

Musea, bezienswaardigheden en natuurgebieden

Reypenaer Kaaspakhuis

Meer dan 100 jaar oud Kaaspakhuis. De Reypenaer kazen worden hier nog elke dag met de hand gekeerd.Hier zijn de nog rijpende kazen voor bezoekers te zien en te proeven.

Kinderdijk

Wereldberoemd en ze staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst, de 19 molens van Kinderdijk! Molencomplex: uniek en iconisch waterbeheer, een daagje uit voor het hele gezin.

Fort Wierickerschans

Het fort Wierickerschans is het kloppend centrum van Het Groen Hart! Deze prachtige historische locatie biedt een palet van functies! Een locatie voor vergaderen, feesten en ontmoeten en nog veel meer...

Kasteel de Haar

Kasteel de Haar is het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland, het hele jaar door bruist het van de activiteiten.

Cabauwse Molen

Molen uit 1773, regelmatig geopend voor bezoekers. Een molen met verhalen en de stilste vergaderruimte in de weidsheid van de Lopikerwaard.

Museum de Heksenwaag

Oudewater staat bekend om zijn heksenwaag. Keizer Karel V gaf aan Oudewater het privilege om mensen te wegen die beschuldigd werden van hekserij. 

Alblasserwaard-Vijfheerenlanden

Ga eropuit voor een prachtige wandeling door Alblasserwaard-Vijfheerenlanden.

Zilvermuseum Schoonhoven

Ontdek Schoonhoven Zilverstad met haar beroemde nationale Zilvermuseum!

Zilvergalerie de Watertoren

In de watertoren is zilderkunst te zien. De toren wordt beschouwd als de allermooiste van Nederland, zowel van buiten als van binnen. 

Kasteeltoren IJsselstein

De authentieke vroeg 16de-eeuwse kasteeltoren is het restant van het eens vermaarde Kasteel IJsselstein. Het is een belangrijke historische plek voor IJsselstein, want hier ligt de basis voor de huidige stad.

Ontdek wat er nog meer te zien is