Must see in het Groene Hart

Musea, bezienswaardigheden en natuurgebieden

Kinderdijk

Wereldberoemd en ze staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst, de 19 molens van Kinderdijk! Molencomplex: uniek en iconisch waterbeheer, een daagje uit voor het hele gezin.

Fort Wierickerschans

Het fort Wierickerschans is het kloppend centrum van Het Groen Hart! Deze prachtige historische locatie biedt een palet van functies! Een locatie voor vergaderen, feesten en ontmoeten en nog veel meer...

Kaaspakhuis Woerden

Het Kaaspakhuis in Woerden is het enige nog in werking zijnde Kaaspakhuis in Nederland die je kunt bezoeken! Laat je rondleiden door een enthousiaste gids in de Cheese Experience. 

Kasteel de Haar

Kasteel de Haar is het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland, het hele jaar door bruist het van de activiteiten.

Cabauwse Molen

Molen uit 1773, regelmatig geopend voor bezoekers. Een molen met verhalen en de stilste vergaderruimte in de weidsheid van de Lopikerwaard.

Museum de Heksenwaag

Oudewater staat bekend om zijn heksenwaag. Keizer Karel V gaf aan Oudewater het privilege om mensen te wegen die beschuldigd werden van hekserij. 

Alblasserwaard-Vijfheerenlanden

Ga eropuit voor een prachtige wandeling door Alblasserwaard-Vijfheerenlanden.

Zilvermuseum Schoonhoven

Ontdek Schoonhoven Zilverstad met haar beroemde nationale Zilvermuseum!

Zilvergalerie de Watertoren

In de watertoren is zilverkunst te zien. De toren wordt beschouwd als de allermooiste van Nederland, zowel van buiten als van binnen. 

Kasteel-Museum Sypesteyn

Kasteel-Museum Sypesteyn is begin twintigste eeuw ontstaan vanuit de gedrevenheid van Henri van Sypesteyn. Kasteel-Museum Sypesteyn is het jongste kasteel van Nederland. 

Ontdek wat er nog meer te zien is