Nieuwsbrief Groene Hart

Wie maandelijks tips wil ontvangen voor een leuke dag uit in het Groene Hart, meld zich aan voor de Nieuwsbrief Groene Hart via info@groenehart.nl. De nieuwsbrief heeft iedere maand een ander thema. De meest recente nieuwsbrieven zijn hier te lezen.

Nieuwsbrieven 2018

Winterwandelen

Stadswandelingen, natuurexcursies, sportieve wandeltochten er is voor iedere wandelaar wel een mooie wandeltocht te vinden in het Groene Hart. Wacht niet tot het voorjaar, maar trek een dikke jas en stevige schoenen aan en ga nu lekker naar buiten. Ook in de winter is het Groene Hart prachtig, bijvoorbeeld bij de Reeuwijkse Plassen waar duizenden vogels overwinteren.

Nieuwsbrieven 2017

Pareltjes van het Groene Hart

Het Groene Hart van Holland staat bekend om haar prachtige polderlandschappen met langgerekte weilanden, sloten, koeien, knotwilgen en molens. Een landschap dat uitnodigt om te wandelen, fietsen en varen. Minder bekend is de ruige natuur die ook in het Groene Hart is te vinden. Bossen, schraalgraslanden en plas-dras gebieden. Trek na het lezen van deze nieuwsbrief dichte wandelschoenen aan en ga op zoek naar deze onontdekte pareltjes van het Groene Hart.

Ontdek de wereld van boerenkaas

In de lente gaan op alle kaasboerderijen in het Groene Hart de staldeuren weer open en kunnen de koeien naar buiten. Koeien hollen en springen het weiland in, het koeiendansen is prachtig om te zien. Daarna duurt het niet lang meer of de eerste graskaas is weer te koop. Verder wordt over enkele weken in Woerden het kaaspakhuis geopend, voor iedereen die meer te weten wil komen over echte boerenkaas.