Nieuwsbrief Groene Hart

Nieuwsbrieven 2020

Maak een mooie route in het Groene Hart!

6x de mooiste fiets- en wandelroutes.
Beleef de lente in het Groene Hart! In deze nieuwsbrief vind je een heel overzicht met de mooiste fiets- en wandelroutes!

Beleef de lammetjesdagen in het Groene Hart

6x de leukste lammetjesdagen.
Beleef de pasgeboren lammetjes op de boerderijen! In deze nieuwsbrief vind je een heel overzicht met de gezelligste lammetjesdagen die voor iedereen te bezoeken zijn!

Herfstuitjes & Halloweenfeesten

Een lekkere boswandeling maken in de herfstvakantie? Ja natuurlijk, maar niet elke dag. Gelukkig is er nog veel meer te doen in het Groene Hart. Wat dacht je van een Halloweenfeest, een creatieve workshop met zilver of een dagje naar de Koeiemart. Lees de nieuwsbrief en geniet van de herfstvakantie!

Open Monumentendag in het Groene Hart

Dit weekend is het Open Monumentendag, ook in het Groene Hart zijn honderden monumenten geopend voor publiek en overal worden extra activiteiten georganiseerd. Het thema van dit jaar is Plekken van plezier, ofwel naar welke monumentale plekken gaan mensen voor hun plezier? We geven enkele tips voor wie de molens, kerken, forten, boerderijen, kastelen of andere monumenten in het Groene Hart wil bekijken.

7x De prachtigste rondvaarten door het Groene Hart

Kom varen! Maak een prachtige rondvaart over de plassen, rivieren en vaarten van het Groene Hart. Van luxe rondvaart compleet met brunch tot een educatieve poldervaart in een platbodem. Deze zeven rondvaarten mag je niet missen.

De leukste tips voor de zomervakantie

Het is bijna zomervakantie, dus hoogste tijd om plannen te maken voor een dagje weg of een korte vakantie. In het Groene Hart zijn veel avonturen te beleven, in deze nieuwsbrief de leukste tips.

De boerenlandpaden zijn weer open

Goed nieuws voor wandelaars. Na het broedseizoen zijn de boerenlandpaden in het Groene Hart weer open gegaan. De paden zijn geen gewone wandelingen maar het zijn avonturen in de polder!

kaasmarkt woerden

Proef de Lente

Het is lente! Kom naar buiten en ontdek het oer-Hollandse landleven in het Groene Hart. Luister naar het verhaal van de melkveehouder of kunstenaar. Geniet van de romige smaak van de eerste asperges of graskaas. En ga op pad voor een heerlijke fietstocht door de polders en langs de plassen. Het kan allemaal dichtbij huis. Dus nodig nu je vrienden en familie uit en proef de lente in het Groene Hart. In deze nieuwsbrief de leukste en lekkerste tips.

Lente in de Polder

Het is lente! Kom naar buiten en ontdek het oer-Hollandse landleven in het Groene Hart. Luister naar het verhaal van molenaar of beeldhouwer. Geniet van de prachtige vergezichten tijdens een polderwandeling of fietstocht. En bekijk de tulpenvelden tijdens het Tulip Festival. Het kan allemaal dichtbij huis. Dus nodig nu je vrienden en familie uit en geniet van de lente in de polders van het Groene Hart. In deze nieuwsbrief de leukste tips.

7x Lente op de Boerderij

Het is lente! Kom naar buiten en ontdek het oer-Hollandse landleven in het Groene Hart. Luister naar het verhaal van kaasboer of tuinder. Speel met dartelende lammetjes in het stro en kijk naar dansende koeien in de wei. Het kan allemaal tijdens Vier de Lente in het Groene Hart. De gehele lenteperiode (23 maart tot en met 23 juni) zijn er allerlei bijzondere uitjes en unieke evenementen te beleven; dicht bij huis. Dus nodig nu je vrienden en familie uit en geniet van de lente op de boerderij. In deze nieuwsbrief de leukste tips voor een boerderij bezoek in de lente.

Winterwandelingen door de polders van het Groene Hart

Zet je muts op en trek een warme trui aan. Een mooie winterse dag is het moment voor een stevige wandeling door de polders van het Groene Hart. Het Groene Hart van Holland heeft in deze nieuwsbrief de mooiste wandelingen voor je geselecteerd.

Tien tips voor de voorjaarsvakantie

Zin om iets leuks te doen in de voorjaarsvakantie? In deze nieuwsbrief geven we tien originele tips om iedere dag iets te ondernemen met de kinderen. Een theatervoorstelling op de boerderij of lammetjes aaien met de jongste peuters en kleuters. Carnaval vieren met de wat oudere kinderen of lekker discozwemmen of schaatsen met de pubers. Fijne vakantie in het Groene Hart!

Waterrecreatie met allure

Meer water dan Friesland, het grootste sloepennetwerk van Europa en zeven hotspots voor waterrecreatie. Het Groene Hart biedt alle mogelijkheden voor een sportieve dag op het water of lekker luieren aan de waterkant. Lees deze nieuwsbrief vol tips voor echte waterliefhebbers.

Wandelen en fietsen in de lente

Met een heerlijk zonnetje en misschien wel wat extra vrije dagen is de lente ich bij uitstek om het Groene Hart te ontdekken. De verschillende evenementen maken het extra leuk om te wandelen of te fietsen in het Groene Hart.

Kamperen in de polder of aan het water

Het campingseizoen is begonnen, ook in het Groene Hart. Kies de camping die het beste bij je past. Kampeer op de boerderij, overnacht in de polder of logeer aan de waterkant. Voor iedere kampeerder is een geschikte camping te vinden in het Groene Hart. Lees hier de leukste tips voor een weekje weg met caravan of camper of een trektocht met de tent!

Winterwandelen

Stadswandelingen, natuurexcursies, sportieve wandeltochten er is voor iedere wandelaar wel een mooie wandeltocht te vinden in het Groene Hart. Wacht niet tot het voorjaar, maar trek een dikke jas en stevige schoenen aan en ga nu lekker naar buiten. Ook in de winter is het Groene Hart prachtig, bijvoorbeeld bij de Reeuwijkse Plassen waar duizenden vogels overwinteren.

Nieuwsbrieven 2017

Pareltjes van het Groene Hart

Het Groene Hart van Holland staat bekend om haar prachtige polderlandschappen met langgerekte weilanden, sloten, koeien, knotwilgen en molens. Een landschap dat uitnodigt om te wandelen, fietsen en varen. Minder bekend is de ruige natuur die ook in het Groene Hart is te vinden. Bossen, schraalgraslanden en plas-dras gebieden. Trek na het lezen van deze nieuwsbrief dichte wandelschoenen aan en ga op zoek naar deze onontdekte pareltjes van het Groene Hart.