Over het Groene Hart

Nationaal Landschap het Groene Hart

Het Groene Hart van Holland is één van de twintig Nationale Landschappen. Elk Nationaal Landschap heeft een unieke combinatie van cultuurhistorische en natuurlijke elementen. Binnen het Groene Hart van Holland bestaat dit uit uitgestrekte weiden, veengebieden, grote plassen, meren en rivieren, maar ook historische dorpen en steden, forten en boerderijen, een rijk landleven met streekproducten. Dit is een visitekaartje waarvoor overheid, bedrijven en inwoners zich inzetten om deze te behouden en versterken.

Historie en toekomst

Het Groene Hart van Holland is een oer-Hollands cultuurlandschap. Mensenhanden vormden het landschap door veen te ontginnen en moerassen droog te leggen. Het gebruik van wind- en watermolens is de start van de industriële revolutie en ook in de groene revolutie naar duurzaamheid spelen windmolens een grote rol. Het Groene Hart is een proeftuin voor innovatieve ondernemers die naar duurzame oplossingen streven. We houden van drijvende kassen, waterstofboten, zorgboerderijen, agro-toerisme en geven nieuwe vormen van recreatie en natuurbeheer volop ruimte. Het platteland heeft de toekomst.

Uitjes

Veel aanbieders in het Groene Hart zetten zich in om de natuur en cultuur om hen heen te behouden. En om anderen de pracht van het gebied te laten zien. In het Groene Hart kan je dus heerlijk een dagje uit, weekend weg of een complete vakantie boeken, keuze genoeg! Van sportieve arrangementen of culiniaire evenementen. En van fijne overnachtingen en culturele activiteiten tot kinderuitjes. Ook vind je ruime keuze aan shoppen, wellness en streekproducten!

Lees verder
Uitjes in het Groene Hart