Krimpenerwaard

Ze zijn er nog, van die prachtige plekjes middenin het Groene Hart, waar het lekker bijkomen is van de drukte van alledag en genieten van het landschap en de gastvrijheid van de leuke dorpen.

Lees verder
Bezoek de Krimpenerwaard

Hotspots

Zilvermuseum

Het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven is het enige zilvermuseum van Nederland. Hier wordt je ondergedompeld in een wereld van zilver. De collectie bestaan uit gebruikszilver van 1600 tot heden. Waaronder honderden zilveren voorwerpen uit de bekende zilverfabriek Van Kempen en Begeer. Oude technieken van het ambacht herleven in de Zilversmederij, waar je jonge goud- en zilversmeden aan het werk ziet. In het Zilvermuseum zie, hoor en ruik je het zilver!

Boerenkaas

De Krimpenerwaard is de bakermat van de Boerenkaas. Kom kijken en proef het ambacht.

Museum Bisdom Paulina van Vliet

Museum Bisdom Paulina van Vliet, een parel onder de Nederlandse woonhuismusea. Het woonhuis is uniek door de authentieke interieurs uit het laatste kwart van de negentiende eeuw. 

Brasserie Springer

Brasserie Springer ligt aan het prachtige historische Springer park in Schoonhoven. Eenmaal binnen treft u een Frans impressionisme. 

Hotel de Witte Brug

In het Groene Hart van Zuid-Holland vindt u dit karakteristieke hotel. Maak na een dag natuur of cultuur gebruik van het buitenzwembad en de sauna of neem plaats op het royale terras. 

Binnenkort in Krimpenerwaard

Ontdek en verken meer in Krimpenerwaard

Overnachten in Krimpenerwaard

Krimpenerwaard in kaart