Bodegraven-Reeuwijk

Bodegraven-Reeuwijk is een buitengewone actieve gemeente. Geniet op het strandje aan de Reeuwijkse Plassen, ontdek de natuurpolders en geniet van de mooiste wandel- en fietsroutes. Je bent welkom!

Lees verder
Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk

Hotspots

Reeuwijkse Plassen

Middenin de hectische Randstad heerst hier de rust van het platteland. Hier worden inwoner en bezoeker uitgenodigd om eropuit te gaan. De door turfwinning ontstane Reeuwijkse Plassen zijn een uniek watersport- en natuurgebied. De Oude Rijn en de Wiericke zijn belangrijke vaarroutes met elk een eigen karakter. Ze komen bij Fort Wierickerschans, een fort uit de 17e eeuw, bij elkaar.

Wandeling Polder Oukoop

Het open polderlandschap aan de oostzijde van de Reeuwijkse Plassen behoort tot de meest karakteristieke gebieden van het Groene Hart. 

Picknickroute

Een verrassende fietsroute door het boomkwekerijgebied van Boskoop en Reeuwijk. 

Streekmuseum

In Streekmuseum Reeuwijk maak je kennis met het dagelijks leven van de turfstekers op de Reeuwijkse Plassen en de boeren in de omliggende polders in ‘grootmoeders tijd’. 

Bierbrouwerij de Molen

Neem een kijkje achter de schermen van Bierbrouwerij de Molen. Iedere zaterdagmiddag is er een rondleiding en proeverij. 

Binnenkort in Bodegraven-Reeuwijk

Ontdek en verken meer in Bodegraven-Reeuwijk

Overnachten in Bodegraven-Reeuwijk

Bodegraven-Reeuwijk in kaart