Gebieden en plaatsen in het Groene Hart

Highlights

Bezoek de schitterende plaatsen

Bodegraven-Reeuwijk

Geniet op het strandje aan de Reeuwijkse Plassen, ontdek de natuurpolders of kom een dagje winkelen in het centrum van Bodegraven.

Alphen aan den Rijn

De eerste Romeinse nederzetting in Alphen aan den Rijn is het Castellum Albanianae, een Romeins fort voor hulptroepen. 

Gouda

Kom en ontdek de winterse historische binnenstad met haar eeuwenoude geschiedenis.

Oudewater

De toerist ziet het meteen en Oudewaternaren zelf ervaren het ook nog altijd: Oudewater heeft prachtige monumentale pandjes, schitterende geveltjes, sfeervolle straatjes en een geweldig marktplein om te bekijken.

IJsselstein

IJsselstein kent een goedgevulde evenementenkalender, een monumentale binnenstad met een gevarieerd aanbod van winkels en horeca, terrassen en een gezellige weekmarkt.

Montfoort

Montfoort is een prachtige gemeente in het zuidwestelijk deel van provincie Utrecht.

Lopik

Lopik biedt haar bezoekers verschillende mogelijkheden voor een dag- of meerdaags recreatieprogramma. Wandelend, op de fiets of in de kano kunt u het natuur- en cultuurlandschap verkennen.

Woerden

Woerden is een sterke, karakteristieke en toegankelijke gemeente, midden in het Groene Hart. De stad is rijk aan historie, de omliggende eigentijdse wijken en dorpskernen zijn rijk door het landleven van het Groene Hart. Woerden kenmerkt zich door rust in de natuur en dynamische en bruisende centra vol winkels, restaurants en evenementen. Woerden is er voor iedereen. 

Diemen

Diemen heeft een rijk sportief, cultureel en sociaal leven in het dorp. Met gezellige evenementen en uitstapjes naar het veenweidegebied en het Diemerbos biedt Diemen een aantrekkelijk aanbod voor een dagje uit.

Ouder-Amstel

Ouder-Amstel heeft een uitgestrekt landelijk gebied, waarin vooral agrarische (veeteelt) bedrijven zijn gevestigd. In het landelijke dorp Ouderkerk aan de Amstel zijn veel mogelijkheden om culinair te genieten

Krimpen aan den IJssel

Krimpen aan den IJssel ligt in de westpunt van de Krimpenerwaard. Een gebied dat al eeuwen ingeklemd ligt tussen twee rivieren, de Hollandsche IJssel en de Lek. 

Waddinxveen

Waddinxveen heeft veel te bieden. Bijvoorbeeld wandelpaden in de polder Bloemendaal. Of in het Gouwebos en natuurreservaat 't Weegje. Voor een hapje en drankje zijn de terrasjes aan de Nesse zeker de moeite waard.

Krimpenerwaard

In het Groene Hart van Holland ligt een eiland tussen de rivieren de Lek, IJssel en Vlist; de Krimpenerwaard. De Krimpenerwaard is een oase van rust en ruimte. Naast die natuurlijke kracht is er ook veel te beleven en te ontdekken. 

Zoetermeer

Bezoek dé leisure stad van Nederland: Zoetermeer! Er is hier altijd wel wat te doen. De stad is rijk aan allerlei attracties en historie.

In de buurt - Altijd dichtbij de randstad!