Hollandse IJsselpad

(37,0 km)

Deze prachtige wandelroute langs de Hollandse IJssel voert door de polders van het Groene Hart, afgewisseld met de middeleeuwse steden IJsselstein, Montfoort, Oudewater, Haastrecht en Gouda. Je wandelt grotendeels over een oud jaagpad langs de Hollandse IJssel. Waar de route afwijkt van de rivier wandel je door het vogelrijke natuurgebied Willeskop en door authentieke boeren landschappen.

Onderweg is er vanalles te beleven langs de Hollandse IJssel. De mooie oud-Hollandse stadjes aan de rivier vormen de levendige havens met gezellige terrassen, bijzondere musea en winkels met heerlijke ambachtelijke producten. Tussen de steden wandel je door authentiek boerenlandschap en vogelrijke natuurgebieden. Rondom elke stad aan de Hollandse IJssel zijn meerdere wandelroutes ontwikkeld om het verhaal van de Hollandse IJssel te vertellen.

Dit ga je zien

Startpunt: Carpoolplaats, Lekdijk Nieuwegein
bakenmonde 1
3434 KK Nieuwegein
Eindpunt: Parkeerplaats onder (sporthal) De Zebra
Goverwellesingel 10
2807 DR Gouda

Beschrijving

Startpunt: Carpoolplaats, Lekdijk Nieuwegein
bakenmonde 1
3434 KK Nieuwegein

Deze route volgt het wandelknooppuntennetwerk, te herkennen aan de oranje schildjes met blauwe cijfers en pijlen. Daarnaast is de route in twee richtingen bewegwijzerd met een eigen bewegwijzering.

Het Hollandse IJsselpad is verdeeld in 4 etappes à 11 kilometer. Aan het begin en eind van elke etappe vind je een parkeerplaats of openbaar vervoer.  

Eindpunt: Parkeerplaats onder (sporthal) De Zebra
Goverwellesingel 10
2807 DR Gouda

Kenmerken