7x Genieten in een sfeervol Groene Hart - Fijne feestmaanden met familie en vrienden

Samen met vrienden naar een gezellige winterfair om inkopen te doen voor de feestdagen. Of met familie genieten van prachtige kunst of een mooi concert. We hebben de meest sfeervolle evenementen geselecteerd.

Knus genieten op winterfairs en kerstmarkten
De Winter Fair Woerden wordt ieder jaar nóg leuker, mooier en gezelliger. Op vrijdag 7 december van 15.00 tot 21.00 uur en op zaterdag 8 december van 10.00 tot 16.00 uur ben je van harte welkom in het prachtige, historische centrum van Woerden. Pak de kersttrein, doe mee aan de workshops of geniet van het kerstkoor. Natuurlijk zijn er heel veel kramen met originele cadeaus en alles voor onder de boom. De fair wordt geopend met een lampionnenoptocht en kinderen kunnen ook op de foto met de Kerstman en de Sneeuwkoningin. Kom ook zeker op zaterdag 15 en zaterdag 22 december naar Woerden want dan is de Streekmarkt geheel in kerstsfeer. Handig om de verse lekkernijen in te kopen voor de feestdagen.

Streekwinkel en theeschenkerij de Proeftuin en Yume Koffie- en Theehuis organiseren op 8 en 9 december een gezellige kerstmarkt op twee locaties aan het Rijneveld in Boskoop (Rijneveld 153 en 72). Het vuurtje brandt, de glühwein staat klaar en de kerstsfeer is volop te proeven. In de gezellige kramen zijn leuke en lekkere cadeaus en cadeaupakketten te koop. Voor kinderen zijn er knutselactiviteiten en bij het Rad van Avontuur hebben ze (bijna) altijd prijs. De pendelbus brengt je van de proeftuin naar het theehuis dus je kan eenvoudig naar twee kerstmarkten.

Alleen voor kaasliefhebbers
Wil je het kerstdiner afsluiten met een heerlijk kaasplankje en een goed glas wijn of champagne? Dan hebben we twee goede tips voor je. Bij Booij Kaasmakers in Streefkerk zijn er op zondag 25 november en zaterdag 1 december Open Aanschuifdagen met veel workshops en proeverijen. Bij Booij Kaasmakers in Rotterdam is op zondag 25 november een kaas en champagne proeverij met Moritz Peeters. Kaasproeverijen zijn er ook bij Landwinkel Jan Nieuwenhuizen in Zevenhoven op vrijdag 23 en zaterdag 24 november. Kom proeven en genieten van nieuwe smaken kaas.

Nacht van het Zilver
Een maanverlichte nacht, zacht glanzend zilver en gepassioneerde verhalen. Tijdens de Nacht van het Zilver openen goud- en zilversmeden hun ateliers, galeries en werkplaatsen. Kom naar dit sfeervolle en intieme winterevenement in de binnenstad van Schoonhoven. De Nacht van het Zilver is op zaterdag 15 december van 18.00 tot 24.00 uur. Het ontvangst & informatiepunt is bij de Hoge Vierschaar, Stadhuisstraat 1 in Schoonhoven (onder het stadhuis). Vanaf hier leiden stadsgidsen met fakkels, bezoekers langs de locaties.

Black Gospel Night
In een winterse setting organiseert Eigenwijze Evenementen voor een 5e jaar een wervelend Black Gospel Concert in de prachtige entourage van de St. Janskerk in Gouda. Een sfeervolle belevenis met muzikale topacts als G-Roots, Edsilia Rombley en Do & Steffen Morrison. Bestel nu tickets voor deze bijzondere decemberavond waarop saamhorigheid, muziek en kerstsfeer samenkomen.

Geniet van de feestmaand en kijk voor meer tips op www.groenehart.nl.

Tekst: Lianne van der Made

November en december 2018