Wat kan in het Groene Hart in deze tijd? - We kunnen er weer op uit in het Groene Hart van Holland!

Ontdek het Groene Hart

In een prachtig, groen gebied tussen de steden Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam, ligt een oase aan rust, ruimte en natuur: het Groene Hart. Je wandelt en fietst er door de polders en vaart over de Hollandse Plassen. Beleef onderweg de rijke geschiedenis, die je nog dagelijks ziet, zoals de Romeinse Limes, de oude Hollandse Waterlinie en het werelderfgoed Kinderdijk. Kortom, voldoende te zien en te doen! Ontdek onze Toproutes op de website van het Groene Hart en laat je inspireren!

Het Waterlinieverhaal van Montfoort
Montfoort is als kleine vestingstad een bezoekje meer dan waard. In het historische centrum is een ruim aanbod aan monumentale gebouwen, zoals het Kasteel Montfoort, het Oude Stadhuis, diverse kerken, oude panden en molens. Tijdens het Waterlinieommetje Montfoort zie je het allemaal!

Zilver, het goud van Schoonhoven
‘Not all that glitters is gold’, dat weten ze in Schoonhoven maar al te goed. In het kleinste stadje van Nederland is het zilverwerk wat de klok slaat. Maar waar de bijnaam Zilverstad vandaan komt? Kom erachter tijdens de route Van soldaat tot zilversmid!

Geniet van steden, flora en fauna
De fietsroute Tussen Lek en Linge brengt je langs de mooiste plekken tussen de rivieren de Lek en de Linge. Ontdek de verrassende, historische steden Vrijstad Vianen en Glasstad Leerdam, met ieder hun eigen karakter. 

Fietsen
De Kasteel, kersen koeien route, de naam zegt het al! Vanaf het Oortjespad in Kamerik fiets je door het oude boerenland met kersenboomgaarden en boerderijen met koeien. Daarnaast kom je langs het prachtige Kasteel Haarzuilens, dat je zeker eens wilt bekijken.

Varen
Ga terug in de tijd met de prachtige historische vaarroute Michiel de Ruyter. Laat je meenemen naar het rampjaar 1672 toen de Fransen het gebied (dat nu De Ronde Venen heet) probeerden te veroveren. 

Avontuurlijk verblijven 
Beleef samen meer... bij Vakantiepark Molenwaard! Ervaar de pure natuur, rijke cultuur en échte Hollandse poldergastvrijheid. Om de hoek Avonturenboerderij Molenwaard, midden in het Groene Hart, opent vandaag op 28 mei 2021 dit nieuwe, oer-Hollandse vakantiepark. Boek snel jouw verblijf en ontdek het zelf!

Lees meer over het Groene Hart
Er is een gloednieuw magazine ontwikkeld vol met leuke tips en inspiratie voor een onvergetelijk bezoek aan het Groene Hart. Je vindt dit magazine bij een van de VVV's in het Groene Hart of bezienswaardigheden. Vergeet hier ook niet de nieuwe routeboekjes vol fiets- en wandelroutes mee te nemen! 

TIP: neem de aanbiedingsfolder mee op pad! Een inspiratieflyer met kortingsbonnen die je kunt gebruiken tijdens jouw bezoek in het Groene Hart! 

Meer leuke tips, uitjes en de toproutes vind je op onze website.