Kagerplassen

Nog steeds is het een uniek watersportgebied met vele mogelijkheden. Verschillende evenementen, zoals de Kaagweek, de Turf- en Strontrace en de Schippertjesdagen getuigen van goede tradities.

Aan de Kagerplassen ligt in de zuidelijke punt van Haarlemmermeer, het dorpje Buitenkaag, de parel van de Haarlemmermeer en over de Ringvaart het schilderachtige eiland Kaag (gemeente Kaag en Braassem). 

Uniek watersportgebied

De Kagerplassen zijn zeer geschikt voor bijna alle vormen van watersport. In het hoogseizoen worden door de diverse zeilverenigingen regelmatig wedstrijden georganiseerd op de plassen. Ook voor motorvaartuigen bieden de Kagerplassen vele mogelijkheden. Zo zijn de Westeinderplassen en het Braassemermeer van hieruit eenvoudig te bereiken. De Kagerplassen zijn de thuisbasis voor vele zeilscholen en watersportverenigingen.

Meer informatie over de Kagerplassen en Kaag en Braassem en wat hier allemaal te beleven is? Neem een kijkje op de Kaag en Braassem-pagina op deze site of ga naar Rondom Kaag en Braassem.

Openingstijden

  • in de zomermaanden

Kenmerken

Locatie