Kaasboerderij Van der Weerd

Bij Kaasboerderij Van der Weerd in Woerden melken Dick en zoon Gerben dagelijks ongeveer 100 koeien. Een deel van de melk wordt gebruikt om kaas te maken. Dick heeft jarenlange ervaring met kaasmaken, hij maakt namelijk al kaas vanaf zijn 15e! Gerben neemt het bedrijf van zijn ouders straks over. De koeien lopen overdag buiten en krijgen s’ nachts groen gras op stal.
De boerderij is oorspronkelijk opgericht in Breeveld aan de Oude Rijn door de opa van Dick. Door een verbreding van het treinspoor werd verhuizen echter noodzakelijk. De koeien staken namelijk dagelijks het spoor over op weg naar het grasland, vanwege de aanleg van twee extra spoorlijnen werd de situatie te gevaarlijk. In 1996 is de familie verhuisd naar het zuiden van het spoor. De gebouwen en stallen zijn toen nieuw gebouwd en hebben daarom een modern uiterlijk.
Goudse Boerenkaas
D…
Bij Kaasboerderij Van der Weerd in Woerden melken Dick en zoon Gerben dagelijks ongeveer 100 koeien. Een deel van de melk wordt gebruikt om kaas te maken. Dick heeft jarenlange ervaring met kaasmaken, hij maakt namelijk al kaas vanaf zijn 15e! Gerben neemt het bedrijf van zijn ouders straks over. De koeien lopen overdag buiten en krijgen s’ nachts groen gras op stal.
De boerderij is oorspronkelijk opgericht in Breeveld aan de Oude Rijn door de opa van Dick. Door een verbreding van het treinspoor werd verhuizen echter noodzakelijk. De koeien staken namelijk dagelijks het spoor over op weg naar het grasland, vanwege de aanleg van twee extra spoorlijnen werd de situatie te gevaarlijk. In 1996 is de familie verhuisd naar het zuiden van het spoor. De gebouwen en stallen zijn toen nieuw gebouwd en hebben daarom een modern uiterlijk.
Goudse Boerenkaas
De boerenkaas van kaasboerderij Van der Weerd heeft een zachte volle rijpe smaak en is niet te zout, de kazen worden gepekeld en gerijpt in de kelder onder de kaasmakerij. De melk wordt ‘s morgens rechtstreeks uit de koe naar de kaastobbe getransporteerd, waar zonder koelen of verwarmen kaas van wordt gemaakt. De jonge kaas is zacht romig van smaak en is niet zout. De oudere kaas is pittig met heerlijke nasmaak. De kazen zijn officieel erkend als Groene Hart Streekproduct en via de Groene Hart Coöperatie verkrijgbaar.
Openingstijden
- Elke maandag gesloten
- Elke dinsdag 15.30 - 16.30 uur
- Elke woensdag 09.00 - 11.00 uur
- Elke donderdag 15.30 - 16.30 uur
- Elke vrijdag 09.00 - 11.00 uur
- Elke zaterdag 09.00 - 12.30 uur
- Elke zondag gesloten