Dubbelexpositie

Contact

De Tuyter
Nachtegaalstraat 8
2922VL Krimpen a/d IJssel
Plan je route
Olieverfschilderij met een kommetje met aardbeien van de schilderes Suus van de Water

In Ontmoetingscentrum De Tuyter is vanaf 5 december 2023 tot en met 4 februari 2024 een expositie te bezichtigen met olieverfschilderijen van Suus van de Water en keramiek van Carina Wrigley. De expositie wordt georganiseerd door Vereniging Kunstwaard Krimpenerwaard.

Suus van de Water exposeert haar realistische olieverfschilderijen. Het creëren van een stilleven in de stijl van de ou…

In Ontmoetingscentrum De Tuyter is vanaf 5 december 2023 tot en met 4 februari 2024 een expositie te bezichtigen met olieverfschilderijen van Suus van de Water en keramiek van Carina Wrigley. De expositie wordt georganiseerd door Vereniging Kunstwaard Krimpenerwaard.

Suus van de Water exposeert haar realistische olieverfschilderijen. Het creëren van een stilleven in de stijl van de oude meesters met een knipoog naar het heden. Dat is haar stijl. Regelmatig is Suus te vinden in kringloopwinkels en markten op zoek naar mooie voorwerpen, die zij kan gebruiken in haar schilderijen. Liefst oud en gebruikt, dat is het leukste om te schilderen. Het schilderen van stillevens met olieverf is haar passie. Voorwerpen zo realistisch en zo mooi mogelijk neerzetten. “Je hebt te maken met reflectie, kleuren, lichtinval en de compositie moet kloppen”, vertelt Suus. “Ik vind het belangrijk om mijzelf te blijven uitdagen en door te groeien”. “Bij ieder schilderij wil ik het gevoel hebben dat ik de kleuren weer beter getroffen heb, dat het weer natuurgetrouwer en gedetailleerder is dan het vorige schilderij”.  Om zich verder te ontwikkelen is Suus in 2020 begonnen aan de vier jarige opleiding fijnschilderen aan de academie in Deventer.

Carina Wrigley is autodidact en maakt alleen datgene wat ze zelf leuk vindt. Zo’n 15 jaar geleden startte haar creatieve zoektocht langs diverse clubjes en begon zij met schilderen, beeldhouwen, kleien en later ook zilversmeden.  Het werken met pastelkrijt, steen en klei heeft nog steeds haar voorkeur. Momenteel is zij cursiste bij Karolinne Engelen Keramiek, alwaar haar werk met liefde wordt gedroogd en gebakken. Als je Carina vraagt haar stijl te omschrijven, zegt ze: “Niet te gelikt, niet te fijntjes, een beetje slordig... echt zichtbaar handwerk”.  Voor deze expositie heeft zij vooral gekozen voor witte keramiek objecten. Haar figuren hebben geen expressief gezicht. Zij laat de lichaamstaal spreken.  Zet ze naast elkaar of in een groep en er ontstaat een verhaal. Als voorbeeld noemt zij de bejaarden Juut en Juul. Hij denkt enigszins met weemoed terug aan zijn jonge, sterke jaren. Zij lijkt te zeggen: “Joh, bij mij hangt ook alles... maar we hebben gelukkig elkaar nog”. Echter, zet Juultje aan de andere kant en er ontstaat onmiddellijk een geheel andere situatie. Een van boosheid, onbegrip, eenzaamheid. Alles lijkt op een troosteloze oude dag.

Locatie