touwmuseum

Touwmuseum De Baanschuur | Oudewater

Het touwmuseum in Oudewater is beslist een bezoek waard. Dit sfeervolle museum was voorheen een echte baanschuur waar hennep, garens, sleden en spintollen werden opgeslagen en nu opnieuw te bewonderen zijn. De baanschuur waarin het museum is gevestigd is de laatste die – hoewel gerestaureerd – in originele staat te zien is. 

Speeltuin en schip voor kinderen
Ook voor kinderen is hier heel wat te zien en ook te beleven. Zo kunnen ze hun eigen springtouw maken. Tegenover het museum is een kleine speeltuin die het thema touw heel duidelijk uitstraalt. Op de bovenetage van het Touwmuseum is een heus schip gebouwd! Hier kun je je verkleden als piraat en de zeeën veroveren.

Activiteiten
In en rond Het Touwmuseum zijn diverse leuke, lekkere en leerzame arrangementen te beleven. Klik op een van onderstaande arrangementen voor meer informatie.

Openingstijden

  • Van 5 april t/m 31 oktober. Dinsdag t/m zaterdag: 11.00 tot 17.00 uur. Zon- en feestdagen: 12.00 tot 17.00 uur. Ook geopend op 1e en 2e Paasdag, Hemelvaart, 1e en 2e Pinksterdag: 12.00- 17.00 uur. Van 1 november t/m 31 maart, geopend op aanvraag.

Locatie