September Waterliniemaand

Dompel onder in de historie van de Waterlinie

Traditiegetrouw staat de maand september in het teken van het nazomerfestival van de Oude Hollandse Waterlinie. In die maand worden in diverse vestingsteden festiviteiten, klassieke concerten en kunstmanifestaties georganiseerd. De activiteiten lopen uiteen en er is voor ieder wat wils. In het weekend van 8 en 9 september, tijdens de Open Monumentendag, vinden er ook speciale activiteiten plaats in het teken van Waterlinie.

Lees meer over de Oud Hollandse Waterlinie
Waterliniemaand

Party van de Prins

In het weekend van de Open Monumentendag (8 & 9 september) is het festival ''Party van de Prins'' te beleven. In diverse vestingsteden wordt een programma met dans, percussie zang en rap gepresenteerd. Volop gezelligheid dus!

Waterliniemaand

De bieb onder water

De expositie 'De bieb onder water' legt het verhaal uit over het geheime wapen de Waterlinie. De expositie van zeven infozuilen, een interactief sprekend schilderij en een collectie oude voorwerpen neemt je terug in de tijd. Te bewonderen in diverse bibliotheken in de vestingsteden!

Gouda Vestingstad

Ontdek Gouda Vestingstad

In Gouda zijn nog vele herinneringen aan de waterlinie terug te vinden. Dit najaar staat in het teken van Gouda Vestingstad met diverse activiteiten. Lees snel verder voor het programma. 

Fotowedstrijd watererfgoed

Fotowedstrijd Watererfgoed

Ons land heeft een haat-liefdeverhouding met water. Waterschappen beschermen ons tegen hoge waterstanden en overstromingen door middel van dijken, gemalen en sluizen. Een afbeelding zegt vaak meer dan 1000 woorden. De Stichting Oude Hollandse Waterlinie organiseert een fotowedstrijd met het thema ‘watererfgoed’ en er zijn mooie prijzen te winnen.