Fietsroutes vanaf bezoekerscentrum De Veenweiden

1 uur 30 minuten (25,0 km)

  Fietstocht Zaanse Rietveld en Rietveldsepolders

  Tijdens de ontvangst in het bezoekerscentrum met koffie en gebak, leidt onze gids de fietstocht in en vertelt wat u allemaal kunt zien en…

  Lees verder

  Fietstocht Zaanse Rietveld en Rietveldsepolders

  Tijdens de ontvangst in het bezoekerscentrum met koffie en gebak, leidt onze gids de fietstocht in en vertelt wat u allemaal kunt zien en beleven in het gebied. Het Zaans Rietveld en de polders in het Rietveld zijn echt bijzonder. Er is heel wat te zien en te beleven. Wanneer u dat wilt kunt u onderweg boottochtjes maken, boerengolf spelen, of heerlijke kaas proeven die ze in een van de kaasboerderijen maken. Als die smaakt is er natuurlijk de mogelijkheid die te kopen ! Onze gids begeleidt u op deze fietstocht van ongeveer 25 km. Afhankelijk van uw wensen bent u minimaal twee uur onderweg. Onderweg kunt u ook een lunch of een hapje gebruiken. En na de fietstocht praat u in het Bezoekerscentrum gezellig nog na onder het genot van een hapje en drankje. Vergeet bij dit arrangement zeker niet uw verrekijker en fototoestel mee te nemen!

   

  Fietstocht Molenviergang

  Wie kent de Molenviergang in Aarlanderveen niet ? Maar heeft u de molens ooit van binnen bekeken ? Weet u hoe ze werken ? Of kent u het belang van deze molens voor de waterloop in onze regio ? Er valt veel te vertellen over de molens in Aarlanderveen. Vanuit het bezoekerscentrum hebben we een relaxte fietstocht uitgezet naar Aarlanderveen. Na een fietstocht van een half uurtje uur bent u bij de molens. U blijft daar een uurtje, bezoekt de Putmolen en de molenaar geeft uitleg. Vervolgens wandelt u met uw gezelschap door het gebied in Aarlanderveen, waarna u weer terug fietst naar het bezoekerscentrum. Onze gids begeleidt u op deze tocht en geeft uitleg over het landschap en het leven van de vogels en dieren in dit bijzondere poldergebied. Bij de Putmolen krijgt u koffie/thee. We sluiten het arrangement af met een drankje en een hapje in het Bezoekerscentrum.

  Lees minder

  Dit ga je zien

  Startpunt: Burgemeester Bruins Slotsingel 15
  2403 NC Alphen aan den Rijn
  Bezoekerscentrum De Veenweiden

  Bezoekerscentrum de Veenweiden

  Burgemeester Bruins Slotsingel 15
  2403NC Alphen aan den Rijn
  Eindpunt: Alphen aan den Rijn