Top evenementen

Tulip Festival Nieuwkoop

Tulip Festival Nieuwkoop is een pilot project dat in samenwerking tussen VVV, Molenviergang, Jan Nieuwenhuizen en PReT is bedacht en dat door bijdragen door middel van subsidie en participatie kan uitgroeien tot een nieuw recreatief evenement voor Nieuwkoop en omgeving. Het evenement duurt meerdere weken, is een verlenging van het recreatieseizoen en laat 'Heel Holland in het Klein' zien. Hierdoor heeft het ook een grote aantrekking op internationale bezoekers.

Open Kwekerijdag Greenport Boskoop

De Open Kwekerijdag wordt georganiseerd door stichting Open Kwekerijdag Greenport Boskoop. Deze organisatie wordt vertegenwoordigd door bestuursleden uit het boomkwekerijvak. De Open Kwekerijdag wordt door veel partijen een warm hart toegedragen. In het bijzonder danken wij onze sponsors. Zonder de deelnemende boomkwekerijen is de Open Kwekerijdag niet mogelijk.

Vierdaagse Alblasserwaard

De Vierdaagse Alblasserwaard is een initiatief van Den Hâneker en Stap & Trap.

Den Hâneker is een vereniging voor natuur- en landschapsbeheer van boeren en burgers die zich inzet om de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden zodanig te beheren en te ontwikkelen dat het zijn aantrekkelijk behoudt, nu en in de toekomst. Wij streven er naar om samen te wonen, werken en recreëren met respect voor elkaars (duurzame) belangen. Dit gebied kenmerkt zich door een Hollands landschap van weiden, waterlopen en de bijhorende flora en fauna. Wij willen hier samen zorg voor dragen en bedrijven, burgers en organisaties met elkaar verbinden en op een duurzame wijze inhoud geven aan de instandhouding van natuur en landschap. Want samen staan we Sterk!!
 
Stap en Trap organiseert al ruim twintig jaar fiets- en wandeltochten door de Alblasserwaard/Vijfheerenlanden. Door het bundelen van de krachten en dit in 2019 voor het eerst samen met Den Hâneker te doen, willen wij een gezonde en actieve samenleving bevorderen, waarbij mensen van alle leeftijden kunnen beleven – proeven en ervaren wat onze streek voor moois te bieden heeft.

Beeldentuin Leefgoed de Olifant

De beeldentuin bij Leefgoed de Olifant is geopend van 12 mei tot en met 15 september 2019. De tuin is geopend van woensdag tot en met zondag van 11.00 tot 18.00 uur. Leefgoed de Olifant, Groenendijk 325, Nieuwerkerk aan den IJssel.

Boerenmarktstad Woerden

Levendig Woerden ligt centraal gelegen in het Groene Hart. Decennia lang brengen boerenfamilies hun verse landproducten naar de stad voor de verkoop. De innige band met het platteland is volop te zien en voelen op de gezellige boerenmarkten in het historische centrum. Woerden groeit met de kaasmarkt, streekmarkt, koeiemart en graskaasdag uit tot dé marktplek in de regio.