Kom naar buiten en beleef het Groene Hart

Top Evenementen

Joop Zoetemelk Classic

De Leidse Ren en Toer Vereniging Swift organiseert op zaterdag 17 maart 2018 de twaalfde editie van de Joop Zoetemelk Classic. Deze Hollandse voorjaarsklassieker voor alle toerfietsers (150, 100, 75 en 50 km) voert door de schilderachtige dorpen, langs vaarten, rivieren, polders, molens en meren van het Groene Hart.

Kom in de Kas

Kom in de Kas is een spannend en gratis dagje uit voor volwassenen en kinderen. Want in de kassen gebeuren een heleboel opmerkelijke dingen. Kinderen maken via een app kennis met de zeven helden van de kas en volwassen luisteren naar het verhaal over een kleurrijke toekomst voor de kassen. Kom in de Kas is op zaterdag 7 april van 10.00 tot 17.00 uur bij acht kwekerijen aan de Paradijsweg in Ter Aar.

Kikker onder water

Ga tijdens de onderwater maand vanj Avonturenboerderij Molenwaard op zoek naar kikkerdril en kijk naar kleine waterbeestjes. In weekend en vakantie is de voorstelling ‘Kikker is Verliefd’ te zien.

Polderdag

Stap op de fiets en geniet van de lente tijdens het leukste, bijzonderste fiets-evenement van de regio. Polderdag 2018 met als thema Land van Wiek & Water.

Lenteboerderij

Kom kijken naar de jonge geitjes, lammetjes en kuikens, of bezoek de ezel en het schaap. Er is voor iedereen iets te beleven! Doe mee aan verschillende workshops, of geniet van de vele streekproducten.

Boerenlandfair Waarder

Hoogtepunt van de Boerenlandfair in Waarder is het moment dat de koeien voor het eerst naar buiten gaan; koeiendansen. Verder is er markt, workshops, demonstraties en heel veel activiteiten voor kinderen.

Graskaasdag

Tijdens de Graskaasdag wordt de lente en het nieuwe kaasseizoen feestelijk gevierd. Op deze dag staat alles in het teken van kaas en wordt een reuzengraskaas van 150 kg geveild voor het goede doel. Kom proeven, kijken en ervaren!

Lentefair in de Boomgaard

Zaterdag 26 mei organiseert Fleur & Geur een Lentefair in de boomgaard. Er zijn tientallen kraampjes te vinden met stoere, en sobere woondecoratie, unieke brocante vondsten, sieraden en kleding. Ook zijn er gezellige zitjes, een dierenweide en diverse demonstraties.