Kom naar buiten en beleef het Groene Hart

Lente op de Boerderij

Lammetjes Maand

Kom kijken bij de pasgeboren lammetjes bij Avonturenboerderij Molenwaard in Groot-Ammers. Zie ze springen in de wei en druk spelen met elkaar. Natuurlijk kan je ook knuffelen met de andere jonge dieren op de avonturenboerderij. In februari, maart en april is het Lammetjes Maand, kijk voor openingsdagen en -tijden op de website.

Lenteboerderij

Kinderen ravotten op de boerderij en ontdekken de lammetjes, varkentje en geiten! Ouders volgen ondertussen een toffe workshop of eten en drinken iets op het pleintje. De Lenteboerderij is op 2, 3 en 4 mei bij Boerderij de Boerinn in Kamerik.

Open Kwekerijdag

Boomkwekers openen op zaterdag 15 juni voor één dag hun deuren voor het publiek. Kijk hoe tuinplanten worden gekweekt, en stel al je tuinvragen. Dit jaar zijn de kwekerijen aan de Alfensvaart in Boskoop te bezoeken.

Lentedag Landwinkel Jan Nieuwenhuizen

Zien, doen en beleven: tijdens deze gezellige open dag zijn er veel leuke activiteiten en jonge dieren om mee te knuffelen. Kom gezellig pannenkoeken eten tussen de koeien! Datum: Maandag 22 april 11.00 tot 17.00 uur. Locatie: Landwinkel Jan Nieuwenhuizen in Zevenhoven.

Lente in de Polder

Kunst & Cultuur Routes

Kies één van de acht splinternieuwe Kunst & Cultuur Routes en ga op pad. Het zijn wandel- en fietsroutes en iedere route heeft een eigen thema. In de lente wordt (bijna) elke donderdag (4/4, 18/4, 25/4, 2/5, 16/5, 30/5, 6/6 en 13/6) rondom één van de routes extra activiteiten georganiseerd. Kijk op de website voor startpunten en routebeschrijvingen.

Vierdaagse Alblasserwaard

Beleef, proef en ontdekt de verrassende schoonheid van de Alblasserwaard tijdens de Vierdaagse Alblasserwaard (29 mei tot en met 1 juni 2019) voor sportieve en recreatieve wandelaar en fietser. Er is iedere dag een Sport Edition (80 km) en op donderdag zijn er Family Proof routes. Op zaterdag is de Streekparade.

Tulip Festival

De ultieme Holland beleving in Nieuwkoop met molens, klompen, kaas, koeien en tulpen! In het voorjaar is er vijf weken lang (12 april t/m 12 mei) op vrijdag en zaterdag van alles te beleven in en rond Nieuwkoop. De tulpenvelden en molenviergang zijn vrij te bezoeken en er zijn verschillende wandel- en fietsroutes.

© Rob Stolks

Beeldentuin Leefgoed de Olifant

Neem de tijd en geniet in een parkachtige omgeving van het werk van gerenommeerde kunstenaars. Leefgoed de Olifant is te vinden tussen Ver-Hitland aan de Hollandsche IJssel en Park Hitland. De beeldentuin isvanaf 12 mei tot en met 15 september gratis toegankelijk van woensdag tot en met zondag van 11.00 tot 18.00 uur.

Sponsoren en organisatie - Vier de Lente in het Groene Hart