IJsselstein

IJsselstein heeft een prachtige monumentale binnenstad met een gevarieerd winkelaanbod, terrassen en een gezellige weekmarkt. IJsselstein is ook een stad met een cultureel hart. Er is hier altijd wat te beleven voor jong en oud.

Uit in IJsselstein

Hotspots

Molen de Windotter

Staande op de zuidhoek van de vestingmuur van het oude IJsselstein karakteriseert het silhouet van de stenen stellingkorenmolen ‘De Windotter’ samen met die van de beide kerken het beeld van de vestingstad. Hier vindt je om de hoek van de stadsmuur een sfeervolle theekoepel.

Basiliek

Bezoek de imposante St. Nicolaasbasiliek. Deze driebeukige hallenkerk in neogotische stijl is gebouwd in de periode 1885-1887 aan de hand van een ontwerp van architect Alfred Tepe.

Jachthaven Marnemoende

Marnemoende is de enige jachthaven aan de Hollandse IJssel tussen Utrecht en Gouda. Dit stuk Hollandse IJssel is gekanaliseerd en bijna geheel vrijgemaakt van beroepsvaart. 

Brasserie 1560

Een eet- en drinkgelegenheid op een toplocatie in het hartje van IJsselstein. In een sfeervolle ambiance onder de gewelven van het oude stadhuis laten wij je graag kennismaken met onze verrassende keuken. 

Mij| Museum Ijsselstein

Naast de vaste historische presentatie heeft MIJ (Museum IJsselstein) een tentoonstellings- en activiteitenprogramma op gebied van hedendaagse kunst en cultuur.

Binnenkort in IJsselstein

Ontdek en verken meer in IJsselstein

Overnachten in IJsselstein

IJsselstein in kaart