Cheese Valley

Say Cheese - 6x de leukste kaasuitjes

Fiets de KoeKaas-route

De KoeKaas-route is een onvergetelijke fietstocht tussen Rotterdam en Gouda, dwars door de Krimpenerwaard. Een gebied dat zijn eigen verhaal vertelt ... De route gaat langs pittoreske dorpjes als Stolwijk en Ouderkerk aan den IJssel. Neem een kijkje bij Kaasboerderij Schep of Kaasboerderij Hoogerwaard.

Kaasmarkt in Gouda

Eeuwenlang brachten boeren uit omliggende dorpen hun zelfgemaakte kazen naar ‘Ter Gouwe’ om te verkopen. Een spel van handjeklap dat iedere donderdagochtend tussen april en september tot leven komt. De kaasbrikken, kaasjongens en -meisjes en natuurlijk de kazen zelf zijn een lust voor je oog (en je camera)!
 

Kijken, proeven en doen

Kijken, proeven en doen: in het Kaaspakhuis in Woerden gebruik je al je zintuigen. Ontdek de finesse van het kaasmaken, leer hoe handelaren hun kazen opslaan. Proef de lekkerste kaas en maak zelf de állerlekkerste!

Op bezoek bij Kaas

Authentieke gereedschappen en materialen, foto’s en boeken: in het Kaasmuseum in Bodegraven krijg je een levensecht beeld van de boerenkaasmakerij. Voor kinderen is er een interactieve rondleiding via een kaas-tablet. Stap daarna binnen bij Kaasboerderij De Graaf, dan zie je hoe kaas vandaag de dag wordt gemaakt én smaakt!

Maak je eigen kaasje

Kom naar boerderij Van de Werf om een dagje te genieten van het platteland en te leren hoe kaas wordt gemaakt tijdens een workshop kaasmaken. Onder leiding van de boerin maakt u allemaal een eigen kaasje welke u na afloop van de workshop mee naar huis mag nemen.

Proef de echte boerenkaas

Proeverij van de fijnste Nederlandse kazen. Het historische rijpingsproces van de Reypenaerkazen is uniek in Nederland. In het proeflokaal van het historische kaaspakhuis in Woerden, kunt u de smaak, het aroma en de kwaliteiten van de Reypenaer kazen, allen onder de begeleiding van een deskundige kaasproever, persoonlijk testen en evalueren.

Cheese Valley Agenda

Cheese Valley is een unieke combinatie van oud-Hollandse steden, dorpen en platteland. Waar altijd wel iets te doen is! Dus check de agenda regelmatig.

Cheese Valley Agenda