Bij Van Der Hoorn Orchideeën zorgen 25 medewerkers ervoor dat de planten onder ideale omstandigheden kunnen groeien en bloeien. Wekelijks worden kleine stekjes Multiflora's in potten met speciale grond gepoot. Na het oppotten gaan de kleine stekjes eerst 26 tot 30 weken naar de afdeling opkweek. De opkweek gebeurt onder tropische omstandigheden. Bij een temperatuur van 28 graden voelt de plant zich optimaal. Na een half jaar worden de planten wijder gezet. Daarna gaan de planten 4 tot 5 weken in de koelfase, bij een temperatuur van 19 graden. Bij deze temperatuur gaan de planten takken aanmaken. Dan volgt nog een afkweekfase van 20 weken, bij een temperatuur van 21 graden. Tijdens deze fase zetten medewerkers stokken bij de planten waardoor de takken recht blijven. Na een jaar van liefdevolle verzorging komen de planten i…

Bij Van Der Hoorn Orchideeën zorgen 25 medewerkers ervoor dat de planten onder ideale omstandigheden kunnen groeien en bloeien. Wekelijks worden kleine stekjes Multiflora's in potten met speciale grond gepoot. Na het oppotten gaan de kleine stekjes eerst 26 tot 30 weken naar de afdeling opkweek. De opkweek gebeurt onder tropische omstandigheden. Bij een temperatuur van 28 graden voelt de plant zich optimaal. Na een half jaar worden de planten wijder gezet. Daarna gaan de planten 4 tot 5 weken in de koelfase, bij een temperatuur van 19 graden. Bij deze temperatuur gaan de planten takken aanmaken. Dan volgt nog een afkweekfase van 20 weken, bij een temperatuur van 21 graden. Tijdens deze fase zetten medewerkers stokken bij de planten waardoor de takken recht blijven. Na een jaar van liefdevolle verzorging komen de planten in bloei en is het tijd voor de verkoop. Nadat de medewerkers de planten hebben ingepakt, gaan ze op weg naar onze klanten.

Kas zonder gas

Bijzonder om te melden is dat Van Der Hoorn Orchideeën in 2006 als eerste kweker een innovatieve en duurzame kas heeft gebouwd zonder gas aansluiting.

Amore Mio, orchideeën die je blij maken! 
Dromerig roze, speels gestreept, bont gespikkeld of sprookjesachtig wit... Op de Phalaenopsis raak je niet snel uitgekeken. Laat je verleiden door de fascinerende verschijning van deze orchidee!

De Phalaenopsis behoort tot de orchideeënfamilie en groeit van oorsprong in de tropische regenwouden van Zuidoost-Azië en Noord-Australië. De planten groeien daar hoog in bomen en planten. Ze halen met hun wortels water uit de lucht. In de kwekerij wordt de Phalaenopsis gekweekt in een transparante pot, zodat de wortels licht krijgen, net als in de natuur.

 

Locatie