Panorama Platteland Z-H

Tentoonstelling Panorama Platteland Z-H

€ 7,95

In stal de Barn is een reuzachtig panorama schilderij tentoongesteld tot en met september 2021. Op zaterdag en zondag is de tentoonstelling geopend van 10 tot 16 uur. Het 40 meter panorama schilderij vertelt het verhaal over het platteland in Zuid-Holland

Maar liefst 31 stadse en dorpse amateurkunstenaars werkten gedurende een jaar aan een veertig meter lang en twee meter hoog schilderij. Tachtig vierkante meter acrylverf op canvas toont een ode aan het Zuid-Hollandse landschap, boeren en tuinders, de voedselketen, de geschiedenis en de toekomst. ‘Panorama Platteland Zuid-Holland’ is tot eind september elk weekeinde te bezoeken tussen 10 en 16 uur. Kunstenaars geven rondleidingen. Het panorama is een samenwerking tussen Stichting Make it Art Worthy en Stichting Molenwei.

De grote groep schilders werkte met ontzettend veel passie voor cultuur en platteland aan het zeer kleurrijke kunstwerk. Het doek vertelt honderden verhalen over het welvarende Zuid-Holland na 1945 en toont daarmee een bonte verzameling aan historische gebeurtenissen en ontwikkelingen. Het is de bedoeling de bezoeker bewuster te maken van de rol van boeren en tuinders in de samenleving. Bij het panorama worden door de kunstenaars verhalen verteld.

Dit ga je doen

Panorama Platteland Z-H

Tentoonstelling Panorama Platteland Zuid-Holland

Ervaar het platteland vanaf 1945 tot in 2020 op 40 meter schilderij in stal de Barn. Herken, herinner en ervaar wat er allemaal is veranderd in 75 jaar op het Hollandse Platteland. Maak kennis met boeren en tuinders, de voedselketen en verstedelijking. Een educatief en verrassend panorama neemt je mee door de tijd en zet aan tot bijzondere gesprekken tussen bezoekers onderling en met de kunstenaars achgter het project.