Stadswandelingen Alphen aan den Rijn

28-08 Laatste Zomerwandeling in Alphen aan den Rijn

Een aanrader voor zowel bezoekers als inwoners om kennis te maken met de geschiedenis van Alphen van de Romeinen tot heden. Een ervaren gids van het Gilde neemt u mee op een verkenningstocht door Alphen.

Vrijdag 28 augustus is de laatste zomerwandeling. Zorg dat je er bij bent!

Zie info onderaan.

=> STADSWANDELINGEN:

Er zijn diverse mogelijkheden binnen de stadswandelingen:

  • Wandeling Hoge Zijde. Een wandeling door het centrum van Alphen aan den Rijn, met bezoek aan het Rijnplein met Romeinse geschiedenis, langs de Rijn (Limes tijdens Romeinse tijd) naar het Burgemeester Visserpark met het Oude Raadhuis, het futuristische nieuwe stadhuis, Bonifaciuskerk, Julianastraat, Adventskerk. Duur: anderhalf uur. 

  • Wandeling Lage Zijde. We bekijken de andere zijde van de Rijn met een bezoek aan Park Rijnstroom waar de Martha Stichting was gevestigd, langs de Rijn door oud Aarlanderveen, Raadhuisstraat, voormalige synagoge en voormalig Joods begraafplaats. Duur: anderhalf uur. 

  • Tweede Wereldoorlog Wandeling. Langs plaatsen, die een rol hebben gespeeld in de 2e WO, waaronder de diverse monumenten die daaraan herinneren en de Joodse gemeenschap. Duur: ongeveer 1 uur. 

  • Romeinse wandeling. Langs punten die teruggaan naar 2000 jaar geleden toen het Romeinse fort Albanianae aan de Rijn lag, vooral geconcentreerd op en rond het Rijnplein. Bijzonder geschikt voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Duur: ongeveer 1 uur. 

  • Thema wandelingen. Op vooraf gestelde data wandelingen rond een bepaald thema (bijv. Kunst, Natuur). Zie hiervoor aankondigingen op o.m. Gilde- en VVV-websites.

Alle wandelingen kunnen geboekt worden voor minimaal 2 personen, op alle dagen en tijden (ook zondagen).

Informatie en aanmeldingen: Neemt u contact op met het Gilde, via stadswandelingen@gildealphenaandenrijn.nl of telefonisch via de coördinator Ton Dalman, mobiel: 06 2161 2338. Ook kunt u informatie verkrijgen bij de VVV Alphen aan den Rijn: tijdens openingstijden in het Brugwachtershuisje naast de Alphense Brug (Pieter Doelmanstraat 19), per e-mail: balie@vvvalphenaandenrijn.nl of telefonisch: 0172 424421.

=> ZOMERWANDELINGEN

Daarnaast bieden het Gilde en de VVV in de zomermaanden wandelingen aan op iedere vrijdag in juli en augustus, zie hiervoor ook de website van het Gilde. De wandeling begint om 10.30 uur, met als startpunt de VVV-locatie naast de Alphense Brug in het centrum tussen de winkelgebieden Hoge- en Lage Zijde.

Vooraf aanmelden is noodzakelijk i.v.m. max aantal deelnemers (6).

Aanmelden bij de VVV Alphen aan den Rijn: Tijdens openingstijden in het Brugwachtershuisje naast de Alphense Brug (Pieter Doelmanstraat 19), per e-mail: balie@vvvalphenaandenrijn.nl of telefonisch: 0172 424421.

Aanmelden kan ook via de Gilde-coördinator. Tel.: 06 2161 2338 of mail naar stadswandelingen@gildealphenaandenrijn.nl

Alle wandelingen kosten 2,50 euro, kinderen tot 12 jaar 1,25 euro, afrekenen bij de VVV, indien gesloten bij de gids.

Dit ga je doen

VVV Alphen aan den Rijn

Stadswandelingen

Een aanrader voor zowel bezoekers als inwoners om kennis te maken met de geschiedenis van Alphen van de Romeinen tot heden. Een ervaren Gids van het Gilde neemt u mee op een verkenningstocht door Alphen. Er zijn diverse stadswandelingen mogelijk Wandeling Hoge Zijde Wandeling Lage Zijde Tweede Wereldoorlog Wandeling Romeinse wandeling Alle wandelingen kunnen geboekt worden voor minimaal 2 personen, op alle dagen en tijden (ook zondagen). Alle wandelingen kosten € 2.50, kinderen tot 12 jaar € 1.25, afrekenen met de gids. Informatie kunt u verkrijgen bij de VVV Alphen aan den Rijn, tijdens openingstijden in het Brugwachtershuisje naast de Alphense Brug (Pieter Doelmansgtraat 19), of per mail balie@vvvalphenaandenrijn.nl of telefonisch bij VVV 0172 424421. De coordinator Ton Dalman.