Stadswandelingen Alphen aan den Rijn

Stadswandelingen Alphen aan den Rijn

Een aanrader voor zowel bezoekers als inwoners om kennis te maken met de geschiedenis van Alphen van de Romeinen tot heden. Een ervaren Gids van het Gilde neemt u mee op een verkenningstocht door Alphen.

Een aanrader voor zowel bezoekers als inwoners om kennis te maken met de geschiedenis van Alphen van de Romeinen tot heden. Een ervaren Gids van het Gilde neemt u mee op een verkenningstocht door Alphen.

Er zijn diverse mogelijkheden

  • Wandeling Hoge Zijde. Een wandeling door het centrum van Alphen aan den Rijn, met bezoek aan het Rijnplein met Romeinse geschiedenis, langs de Rijn (Limes tijdens romeinse tijd) naar het Burgemeester Visserpark met het Oude Raadhuis, het futoristische nieuwe Stadhuis, Bonifaciuskerk, Julianastraat, Adventskerk. Duur: anderhalf uur. 

  • Wandeling Lage Zijde. We bekijken de andere zijde van de Rijn met een bezoek aan Park Rijnstroom waar de Martha Stichting was gevestigd, langs de Rijn door oud Aarlanderveen, Raadhuisstraat, voormalige synagoge en voormalig Joods begraafplaats. Duur: anderhalf uur. 

  • Tweede Wereldoorlog Wandeling. Langs plaatsen die een rol hebben gespeeld in de 2e WO, waaronder de diverse monumenten die daaraan herinneren en de Joodse gemeenschap. Duur: ongeveer 1 uur. 

  • Romeinse wandeling. Langs punten die teruggaan naar 2000 jar geleden toen het Romeinse fort Albanianae aan de Rijn lag, vooral geconcentreerd op en rond het Rijnplein. Byzonder geschikt voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Duur: ongeveer 1 uur. 

  • Thema wandelingen. Op vooraf gestelde data wandelingen rond een bepaald thema (bijv. Kunst, Natuur). Zie hiervoor aankondigingen op o.m. VVV en Gilde websites.

 

Alle wandelingen kunnen geboekt worden voor minimaal 2 personen, op alle dagen en tijden (ook zondagen).

Daarnaast bieden VVV en Gilde in de zomermaanden wandelingen aan op vaste data en tijden, zie hiervoor website VVV, met als startpunt de VVV locatie naast de Alphens Brug in het centrum tussen de winkelgebieden Hoge- en Lage Zijde. Hiervoor hoeft u zich niet vooraf aan te melden (mag wel).

Alle wandelingen kosten 2.50 euro, kinderen tot 12 jaar 1.25 euro, afrekenen met de gids.

Informatie kunt u verkrijgen bij de VVV Alphen aan den Rijn, tijdens openingstijden in het Brugwachtershuisje naast de Alphense Brug (Pieter Doelmansgtraat 19), of per mail balie@vvvalphenaandenrijn.nl of telefonisch bij VVV 0172 424421. De coordinator Ton Dalman.

 

Dit ga je doen

VVV Alphen aan den Rijn

Stadswandelingen

Een aanrader voor zowel bezoekers als inwoners om kennis te maken met de geschiedenis van Alphen van de Romeinen tot heden. Een ervaren Gids van het Gilde neemt u mee op een verkenningstocht door Alphen. Er zijn diverse stadswandelingen mogelijk Wandeling Hoge Zijde Wandeling Lage Zijde Tweede Wereldoorlog Wandeling Romeinse wandeling Alle wandelingen kunnen geboekt worden voor minimaal 2 personen, op alle dagen en tijden (ook zondagen). Alle wandelingen kosten € 2.50, kinderen tot 12 jaar € 1.25, afrekenen met de gids. Informatie kunt u verkrijgen bij de VVV Alphen aan den Rijn, tijdens openingstijden in het Brugwachtershuisje naast de Alphense Brug (Pieter Doelmansgtraat 19), of per mail balie@vvvalphenaandenrijn.nl of telefonisch bij VVV 0172 424421. De coordinator Ton Dalman.