Bezoekerscentrum Veenweiden

Fietstochten voor groepen

Fietstochten voor groepen vanaf bezoekerscentrum Veenweiden in Alphen aan den Rijn.

Bezoekerscentrum Veenweiden in Alphen aan den Rijn biedt verschillende arrangementen voor groepen vanaf 10 tot 15 personen, waaronder twee fietstochten.

Fietstocht Zaanse Rietveld en Rietveldsepolders

Tijdens de ontvangst in het bezoekerscentrum met koffie en gebak, leidt onze gids de fietstocht in en vertelt wat u allemaal kunt zien en beleven in het gebied. Het Zaans Rietveld en de polders in het Rietveld zijn echt bijzonder. Er is heel wat te zien en te beleven. Wanneer u dat wilt kunt u onderweg boottochtjes maken, boerengolf spelen, of heerlijke kaas proeven die ze in een van de kaasboerderijen maken. Als die smaakt is er natuurlijk de mogelijkheid die te kopen ! Onze gids begeleidt u op deze fietstocht van ongeveer 25 km. Afhankelijk van uw wensen bent u minimaal twee uur onderweg. Onderweg kunt u ook een lunch of een hapje gebruiken. En na de fietstocht praat u in het Bezoekerscentrum gezellig nog na onder het genot van een hapje en drankje. Vergeet bij dit arrangement zeker niet uw verrekijker en fototoestel mee te nemen!

Fietstocht Molenviergang

Wie kent de Molenviergang in Aarlanderveen niet ? Maar heeft u de molens ooit van binnen bekeken ? Weet u hoe ze werken ? Of kent u het belang van deze molens voor de waterloop in onze regio ? Er valt veel te vertellen over de molens in Aarlanderveen. Vanuit het bezoekerscentrum hebben we een relaxte fietstocht uitgezet naar Aarlanderveen. Na een fietstocht van een half uurtje uur bent u bij de molens. U blijft daar een uurtje, bezoekt de Putmolen en de molenaar geeft uitleg. Vervolgens wandelt u met uw gezelschap door het gebied in Aarlanderveen, waarna u weer terug fietst naar het bezoekerscentrum. Onze gids begeleidt u op deze tocht en geeft uitleg over het landschap en het leven van de vogels en dieren in dit bijzondere poldergebied. Bij de Putmolen krijgt u koffie/thee. We sluiten het arrangement af met een drankje en een hapje in het Bezoekerscentrum.

Arrangementen

De arrangementen zijn in overleg te combineren of uit te breiden. Wij kunnen ook voor u een lunch of diner organiseren bij een van de restaurants in het Zegerslootgebied. Wij overleggen graag met u wat uw wensen zijn. Combinaties in de arrangementen zijn mogelijk. Wilt u meer informatie, mail dan naar: info@bc-deveenweiden.nl, of bel met onze secretaris: 0172 421806

Dit ga je doen

Bezoekerscentrum de Veenweiden

Fietsroutes & arrangementen

Bezoekerscentrum Veenweiden in Alphen aan den Rijn biedt verschillende arrangementen voor groepen vanaf 10 tot 15 personen, waaronder twee fietstochten. Fietstocht Zaanse Rietveld en Rietveldsepolders Fietstocht Molenviergang