Gefermenteerde rode kool

Zuurkool maken

Fermenteren is terug van weggeweest. Was het vroeger vooral noodzakelijk om producten langer houdbaar te maken, tegenwoordig is het hip en gezond. Fermentatie is een proces waarbij voedingsmiddelen door de werking van goede bacteriën, schimmels en gisten op een positieve manier veranderen. Het voedingsmiddel is niet alleen langer te bewaren, maar ook lichter verteerbaar en de smaak verandert. Zuurkool is gefermenteerde witte kool, andere bekende gefermenteerde voedingsmiddelen zijn onder andere yoghurt, kaas, bier en sojasaus.

Tijdens deze workshop leer je zelf zuurkool te maken. Je leert de basisprincipes van het fermenteren, waarna je zelf aan de slag gaat om zuurkool of een variatie hierop te maken. Je gaat naar huis met een pot groenten die je thuis rustig laat fermenteren tot je hem kunt eten.

 

Contact

Adres:
De Dansende Boom
De Dansende Boom
Burgemeester Swaanplantsoen 2
2396wp Koudekerk aan den Rijn
Plan je route

Wanneer

  • vrijdag 13 december 201910.00 - 12.00 uur
  • vrijdag 17 januari 202010.00 - 12.00 uur

Prijzen

  • Volwassenen€ 22,50 Incl. koffie/thee en iets lekkers, biologische ingrediënten, handleiding Er is plaats voor maximaal 6 deelnemers.
  • Na aanmelding ontvang je een bevestiging met de betalingsgegevens.
  • Betaalmogelijkheden: Contant

Locatie