Groene Hart Kloppend Hart

Groenehart kloppend hart

Samen voor het Groene Hart

Stichting Groene Hart, kloppend hart werkt sinds 2006 samen met zo’n 250 actieve agrarisch ondernemers aan een groen, gezond en levendig Groene Hart. Zo organiseert de stichting de inmiddels landelijke bekende Maand van het Groene Hart. En tijdens de Groene Hart Zomerfair kunnen bezoekers twee dagen lang kennismaken met vele culturele, culinaire, sportieve en recreatieve activiteiten die het Groene Hart te bieden heeft. De laatste jaren is er naast plattelandstoerisme meer en meer aandacht gekomen voor streekproducten. De Groene Hart Marktwagen is onze trots. De jaarlijkse Verkiezing van het Groene Hart streekproduct is een ander hoogtepunt.

Stichtingen bundelen krachten

De besturen van Stichting Groene Hart en stichting Groene Hart, kloppend hart hebben begin 2016 definitief besloten samen verder te gaan in een nieuwe Stichting Groene Hart. De nieuwe stichting blijft onveranderd, samen met bedrijven, organisaties, bewoners en overheden, werken een mooi en vitaal Groene Hart.

Door het samengaan ontstaat er een krachtige stichting voor het gehele Groene Hart waaraan 250 actieve plattelandsondernemers zijn gekoppeld en meer dan 2.500 vrienden van het Groene Hart. Jan Kooijman, voorzitter stichting Groene Hart, kloppend hart: “De komende maanden gebruiken we om een nieuwe structuur voor ondernemers en vrijwilligers neer te zetten. Er is al een nieuw bestuur gevormd. Zeker is ook dat succesvolle activiteiten van beide stichtingen worden voortgezet. Daarbij gaat het om activiteiten zoals Maand van het Groene Hart, Prinsenmaand, Kwaliteitsatlas, TIP-winkel Groene Hart in Woerden en de Streekproductenverkiezing.”

Laatste nieuws op Facebook

Sporten in de polder

Poldersport De Kwakel

Beleef het ultieme poldergevoel samen met vrienden, familie of collega's tijdens een dagje poldersporten in De Kwakel.

Polder Sport De Kwakel

Buitengewoon ontspannen

Maria Johanna Hoeve

Groepen kunnen hier overnachten midden in het oer-Hollandse landschap op steenworp afstand van de stad. Sinds kort is er ook een brasserie 9par3 en een 9-holes golfbaan.

Maria Johanna Hoeve

Kaas maken op de boerderij

Kaasboerderij Van Veen

Kaasboerderij Van Veen maakt en verkoopt naast boerengoudse kaas ook hartvormige en tulpvormige kazen. Rondleidingen op afspraak mogelijk.

Kaasboerderij Van Veen

Touwtrekken in het museum

Touwmuseum

Wie het touwmuseum bezoekt, kan het verhaal van de geelbuiken zien, horen, voelen en ruiken én een eigen springtouw maken. Wie is de klos?

Touwmuseum

Smikkelen in de Landwinkel

Landwinkel Jan Nieuwenhuizen

Kom kijken en proeven in de sfeervolle Landwinkel Jan Nieuwenhuizen. Het vlees komt van eigen bedrijf en de andere pure producten van boerderijen uit de buurt. 

Landwinkel Jan Nieuwenhuizen

Logeren bij de boer

Mini-camping en Bed & Breakfast - Boerderij Hazenveld in Kockengen

Overnachten te midden van de weilanden, naast een kleinschalig melkveebedrijf. Kies uit een overnachting op een mini-camping, B&B of groepsaccommodatie.

Boerderij Hazenveld